Akıllı SaatAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

watchOS 9 Felç Geçirmenizi Önleyecek!

Apple Watch için yayınlanacak olan watchOS 9 güncellemesinin felci önceden tespit edebileceği açıklandı. Apple yine yaptı yapacağını.

Apple, WWDC 22 etkinliğinde Apple Watch için watchOS 9 güncellemesini de duyurmuştu. Bu güncellemenin sağlık özellikleri bugün ortaya çıkmaya başladı. TechCrunch’tan Darrell Etherington’a konuşan üç kıdemli Apple çalışanı, watchOS 9’da sunulan en son sağlık ve zindelik özellikleri hakkında daha fazla detay açıkladı.

Yapılan görüşmeler Atriyal Fibrilasyon (AFib) Geçmişi, Egzersiz uygulaması ve uyku takibi gibi yeni Apple Watch özellikleri etrafında döndü. Apple yetkilisi, bu yeni özelliklerin nasıl ortaya çıktığını açıklayarak başladı.

Apple yekilisi “Saat üzerinde çalışırken başladı. Ve saat çok kişisel bir cihaz olduğundan ve siz onu takıyorsunuz, insanlara sağlıkları hakkında bilgi vermek için büyük bir fırsat olduğunu düşündük ve ipleri daha fazla çekmeye başladıkça, sadece orada olmadığına karar verdik.” açıklamasında bulundu.

watchOS 9 sağlık özellikleri ile rakipsiz olacak

watchOS 9’daki yeni AFib Geçmişi özelliği, kullanıcıların ne sıklıkla kardiyak aritmi durumunda olduklarını anlamalarına olanak tanıyor. Apple, özelliğin Atriyal Fibrilasyon teşhisi konan 22 yaş ve üstü hastalara yardımcı olduğunu söylüyor. Durumu erken tespit etmek çok önemlidir, çünkü sonunda felce yol açan önde gelen koşullardan biridir.

Desai, AFib Geçmişi özelliğinin ABD’de FDA onayı aldığını açıkladı. Apple Watch’taki sonuçları da klinik bir çalışma ile doğrulandı. Başarı, özel kardiyak izleme ekipmanı olmayan, bileğe takılan bir tüketici teknolojisi için önemlidir.

Apple yetkilisi; “Sağlıkta yaptığımız her şey bilime dayalıdır ve AFib Geçmişi, katılımcıların hem Apple Watch hem de FDA onaylı bir referans cihazı taktığı bir klinik çalışmada doğrulanmıştır. Bu çalışmada, iki cihaz arasındaki haftalık ölçümlerdeki ortalama fark aslında yüzde 1’den az.” ifadelerini kullandı.

Yetkili, AFib Geçmişinin kronik fibrilasyon için ablasyon tedavisi gören hastalar için, özellikle de tedavi ilk seferde başarılı olmazsa, bir varlık olabileceğini ekledi. Ancak, özelliğin anlaşılması, kullanılması ve benimsenmesinin biraz zaman alacağının altını çizdi.

Apple Watch

Apple’a göre, AFib Geçmişi özelliğinin kullanılabilirliği lansman sırasında sınırlı olacak. Yani Apple Watch’un satıldığı tüm pazarlarda ve bölgelerde kullanılamayacak. Muhtemelen Türkiye’de bu özelliği biraz geç kullanacağınız.

watchOS 9, uykunuzun farklı durumlarında, yani REM uykusu, Derin uyku, Çekirdek uykuda ne kadar zaman harcadığınızı ve ne kadar uyanık kaldığınızı takip etmenizi sağlayacak. Konu ile ilgili olarak; “Uyku evrelerinden önce, gerçekten önemli olan bu tutarlılık olduğundan, insanların uyku süresi hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmaya odaklanmıştık. Ancak biraz daha ileri gidip bilimi araştırmak ve kullanıcılara uyku döngüleri hakkında daha fazla bilgi sağlamak istedik. Böylece kullanıcılar, Apple Watch’un ivmeölçer ve kalp atış hızı sensöründen gelen sinyalleri kullanarak artık uyku evrelerini REM, çekirdek ve derin uykudayken görebilecekler.” ifadeleri kullanıldı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu