Akıllı TelefonAppleGeneliOS

Apple Mikro LED Ekranlarla Samsung ve LG’nin Keyfini Kaçıracak

Apple kendi işlemcilerinin ardından iPhone’lardaki önemli bir bileşeni daha yine kendisi üretmeye başlayacak. Bloomberg editörü ve Apple haberlerinde güvenilir bir kaynak olan Mark Gurman, Mikro LED ekranların Apple’ın sonraki cihazlarında özel bir donanım olacağını bildirdi. Kaynağa göre Apple söz konusu ekran üzerinde yıllardır çalışıyor ve gelecek yıl tanıtılacak iPhone ve Apple Watch serisinde mikro LED ekranlara geçiş yapılabilir.

Apple şu anda mobil cihazlarında üçüncü paneller kullanılıyor. Bu panellerin büyük bölümü Samsung’dan tedarik edilirken, diğer tedarikçiler arasında LG ve Çinli BOE yer alıyor. Son olarak iPhone 14 serisinde yine Samsung, LG ve BOE tarafından üretilen OLED paneller kullanıldı.

Apple, kendi işlemcilerini tasarlarken, üretim birimini genel olarak TMSC firmasına yaptırıyor. Söz konusu mikro LED ekranlar olduğunda tamamen Apple tarafından geliştirilecek bu ekranlar için yine bir üretim ortağı aranacak.

Mikro LED ekranlar OLED panellerin yerini alacak. Mikro LED ekranlar performans açısından OLED’den üstün olduğu gelen biligler arasında. Ancak, kompakt Mikro LED’leri oluşturmak standart OLED’e göre daha zor bir görev. Şu anda, bu teknolojiyi kullanan tek gerçek ticari ürün, Samsung’un devasa The Wall TV’leridir. 

Apple’ın microLED ekranlara geçişi uzun zamandan beridir beklenen bir gelişme. Markanın 2014 yılında microLED teknolojisini icat eden LuxVue firmasını satın aldığı hatırlatalım. Görünüşe bakılırsa 2014 yılındaki çalışmaların meyvesi gelecek yıl alınmaya başlayacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu