Akıllı TelefonAppleiOSiPhoneTeknoloji

Apple App Store geliştiricilerini paraya boğdu

Apple’ın 2008 yılından buna hizmet veren resmi uygulama mağazası App Store  uygulama geliştiricilerini zengin etti. Apple App Store hizmet vermeye başladığında beri geliştiricilere 70 milyar dolardan fazla para dağıttı. Apple’ın bu süreçte sadece uygulama ve oyun indirmeden kasasına giren para ise 30 milyar doların üzerinde.

Dünyadaki App Store geliştiricileri, hayatlarını iyileştirmek ve geçimlerini sağlamak amacıyla 155 ülkedeki Apple müşterileri için uygulamalar oluşturuyor. Sadece son bir yıla bakıldığında Pokemon GO ve Super Mario Run  gibi yapımların katkısıyla uygulama indirme sayısında %70’lik bir artış yaşandı.

Apple App Store
Apple App Store

Ücretli abonelik sayısı geçen yıla göre %58 oranında artarken, en büyük sıçramayı %90 artışla Fotoğraf ve Video uygulamaları gerçekleştirdi. Fitnes ve sağlık kategorisi ise son bir yılda %70 büyüdü.

Apple’ın pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Philip Schiller konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Geliştiriciler tarafından kazanılan 70 milyar dolar akıl almaz. Geliştiricilerimizin ortaya çıkardığı harika yeni uygulamalar bizi şaşırtmaya devam ediyor. Önümüzdeki hafta Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nda onları tekrar görmek için sabırsızlanıyoruz.”

Mağazacılık Anlayışını Kökünden Değiştirecek Samsung Emaar Mağazası Açıldı!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu