Akıllı TelefonDonanımGüncel Teknoloji HaberleriSonyTeknoloji

Sony Yeni Kamera Lensi İle Kavga Çıkartacak!

Bir çok akıllı telefon üreticisinin de lenslerini kullandığı Sony yeni bir lens hazırlıyor. Bir çok kez rakiplerine verdiği lenslerin kendi cihazlarında kullandığı lenslerden kaliteli sonuçlar vermesi nedeni ile eleştirilen firma bayrağı bir üst noktaya taşımaya niyetli.

48 megapiksel akıllı telefon kamera lensleri geliyor!

Japon teknoloji devi Sony bir çok alanda ürettiği teknolojileri ihraç ediyor. Rakiplerinin kullanımına sunulan bu teknolojiler yer yer firmayı eleştiri oklarının hedefi haline getiriyor. Özellikle kamera lensleri ve sensörleri konusunda bir çok firma Japon teknoloji devini tercih ediyor. Firma da ürün geliştirme aşamasında tüm bu çoklu kullanımı göz önüne alıyor ve adeta global pazara kısmen de olsa yön veriyor. IMX586 adını bir çok akıllı telefon kamera lensinde çok yakında görebiliriz.

Son olarak geliştirilen ve akıllı telefonlar için üretildiği belirtilen kameralar 48 megapiksel çözünürlüğü mobil cihazlarda kullanılabilir hale getiriyor. 0,8 μm piksel boyutuna sahip bu kameralar QuadBayer renk filtresiyle birlikte çok daha yüksek hassasiyete sahip fotoğraflar ortaya koyabiliyor. Ayrıca bu lensler sayesinde fotoğraflarda gren/gürültü adı verilen noktalar minimuma iniyor.

Eylül ayı itibari ile kullanılabilir olacağı belirtilen bu ürünlerin fiyatı da belirlenmiş durumda. 27$‘a satılması planlanan lensleri ilk olarak kimin kullanacağı merak konusu. Sony öncelikle bir akıllı telefonunda bu lensleri kullanarak hem gövde gösterisi hem de reklam yapabilir. Akıllı telefonların işlemci ve donanımları da doğal olarak bu altyapıya göre revize edilerek güçlendirilecektir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu