Güncel Teknoloji HaberleriKonsol OyunlarıMobirollerOyun KonsoluPlayStationSonyTeknolojiVideo İncelemeler

PlayStation 5 Pro Erken Doğum ile Geliyor! Peki Neden

Bir anda ortaya PlayStation 5 Pro ile ilgili bilgiler saçılmaya başlandı. Peki bunun sebebi ne? Yeni bir oyun konsoluna ihtiyaç var mı?

Oyun konsolları son dönemde artan fiyatları ile gündemde olsa da PC tarafına göre fiyatları çok daha uygun diye düşünüyoruz. Özellikle son dönemde artan ekran kartı fiyatları ile birlikte PC oyunculuğu zor bir dönemden geçiyor. Zor bir süreç yaşansa da özellikle PC tarafındaki gelişimler oyun konsollarının ciddi anlamda eskimesini de sağlıyor. PlayStation 4 ile PlayStation 5 arasında 8 yıl gibi bir süre olsa da PlayStation 5 ile PlayStation 6 arasında kesinlikle bu kadar uzun bir süre beklemiyoruz. İşte bu nedenlerden dolayı da PlayStation 5 Pro ile ilgili söylentiler biraz erken yayılmaya başlandı.

Son dönemde NVDIA tarafından geliştirilen Deep Learning Super Sampling (DSLL) yani Derin Öğrenme destekli Süper Ölçekleme denilen yeni nesil teknolojiler sayesinde aynı oyun, aynı donanımda büyük FPS farkları ile oynanabiliyor. İşte bu tarz teknolojilerinde oyun konsollarına gelmesi beklenirken mevcut yapıların bu tarz güncellemeler veremeyeceği ve yeni bir oyun konsoluna ihtiyaç olduğu da ciddi anlamda oyun sektöründe konuşulmaya başlandı.

Bizde tüm bu bilgileri harmanladık ve bu konudaki tüm beklentiler ile ilgili sizlere bir video hazırladık. PlayStation 5 Pro’nun aslında 2024 yılı içinde geleceği haberleri yapılıyordu ama ortaya çıkan bilgiler çok daha öncesinde yeni konsol ile tanışacağımızı söylüyor. Haberin oluşmasına katkı veren sevgili haber müdürümüz Ender ÖZTÜRK’e de çok teşekkür ediyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu