Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Türkiye’de Yenilenmiş iPhone Devri Başladı! Piyasanın Çok Altına iPhone Alabileceksiniz!

Türkiye’de yüreklere su serpen gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yenilenmiş iPhone devri resmen başladı. Çok uyguna iPhone alabileceksiniz.

Apple, bildiğiniz gibi Avrupa ve Amerika pazarında yenilenmiş iPhone adı altında güncel ve eski iPhone’larını çok uyguna satıyordu. Bu modeller artık Türkiye‘de de çeşitli siteler aracılığı ile satılmaya başlandı. Peki, bu yenilenmiş telefon nedir? Apple, servisine tamire gelen modelleri hızlı bir tamir çözülmeyecek düzeydeyse kullanıcılara yeni ürün gönderiyor. Apple’ın elindeki modeller ise fabrikada sıfırlanıp tekrardan satışa sunuluyor. Yani bu modellerin sıfırdan pek bir farkı yok. Ancak fiyat açısında büyük farklar var.

Örneğin; iPhone 11 64 GB modeli resmi olarak 10.999 TL‘ye satılıyor. Yenilenmiş model ise sadece 9.599 TL‘ye satılıyor. Yaklaşık olarak 1.500 TL’lik bir indirimden bahsediyoruz. Bu kullanıcıların satın alma tercihlerini etkileyecek gibi görünüyor. Ancak bu modellerin ana modellerden bir farkı var. Normalde sıfır bir telefon aldığınızda Türkiye’deki yasalardan dolayı 2 yıl garantisi oluyor. Bu modellerin ise 1 yıl boyunca garantisi var. Ekstra 1 yıl daha garanti için 1.500 TL’lik fark ödemek istemiyorsanız bu size göre bir tercih olabilir.

Yenilenmiş modeller arasında iPhone 11’in yanında Pro modellerinin de uygun fiyatla satıldığını belirtelim. Eğer iPhone almak istiyorsanız bu modellere yönelebilirsiniz. Şimdilik bu konuda Apple Türkiye‘den resmi bir açıklama gelmediğini 3. parti satıcıların bu modelleri sattığını belirtelim. Apple Türkiye bu olaya el atarsa doğal olarak fiyatlar daha aşağıya çekilecektir. Umarız ülkemizde şiştikçe şişen telefon fiyatları bu tip kampanyalar ile bir nebze de olsa düşer.

Yenilenmiş iPhone

Hatırlatmak gerekirse; iPhone 11’in arkasında f/1.8 diyaframa sahip 12 Megapiksel geniş açılı ve f/2.4 diyaframa sahip 12 Megapiksel 120 derece ultra geniş açılı lens yer alıyor. Bu kameradan sadece geniş açılı olanının gece moduna sahip olduğunu belirtelim. iOS 15 güncellemesi ile şahlanan bu model ülkemizde en çok satan iPhone’lar arasında yer alıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu