Akıllı TelefonGenelSamsungTeknoloji

Kaç adet Galaxy Note 7 iade edildi?

Samsung, Galaxy Note 7 macerasında artık sona geliyor. Pile bağlı patlamaların yaşandığı telefon bildiğiniz üzere dünya genelinde toplatılmaya başlandı. Samsung tarafından yapılan açıklamaya göre iade sürecine hala katılmayan kullanıcılar mevcut.

Yılın telefonu olmaya aday Galaxy Note 7’den kopmak istemeye ciddi bir kullanıcı kitlesi bulunuyor. Ancak Samsung bu noktada işi hiç de riske etmek istemiyor ve iade sürecine katılmayan kullanıcılar için radikal kararlar almaya devam ediyor. Bazı ülkelerde telefonun mobil ağ bağlantısını kesme hamlesinin ardından bu defa bir güncelleme eşliğinde telefonların pili şarj olmayacak. Yakın zamanda Avrupa’da yayınlanacak özel bir güncelleme ile Galaxy Note 7’nin pili sadece %30 dolum seviyesine ulaşabilecek. Amerika için yayınlanacak güncellemede ise telefonun şarj ve ağ erişimi engellenecek.

Galaxy Note 7

İade edilen Galaxy Note 7 sayısı!

Gelelim şu ana kadar iade edilen Note 7 adetine. Samsung iade sürecine kadar 3.06 milyon Galaxy Note 7 satışı gerçekleştirdi. Geri dönüşü sağlanan cihaz sayısı 2.7 milyon olarak açıklandı. Halihazırda 300 binden fazla Galaxy Note 7 hala kullanımda. Geri dönüşüm oranı Avrupa’da %90 seviyesindeyken, Samsung’un anavatanı Güney Kore’de ise bu oran %80 seviyelerinde.

Şarj ve ağ erişiminin engellenmesinin ardından geri kalan Note 7 kullanıcıları iade sürecine dahil olmak zorunda kalacak.

>> İlginizi çekebilir; Apple’ın garanti cihazları sıfır değil mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu