Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 işlemcisi Apple A14 nasıl olacak?

iPhone 12 modellerine güç verecek olan Apple A14 yonga seti hakkında detaylar gelmeye başladı. Bakalım bu yılın en güçlü işlemcisi kimin olacak?

Apple, son olarak Intel‘den vazgeçip Apple Silicon yonga setini MacBook modellerinde kullanacağını açıklamıştı. Performans ve verimlilik konusunda Qualcomm, Samsung ve Huawei’nin bile yanına yaklaşamadığı Apple A serisi yonga setleri bu yıl seviye atlayacak. iPhone 12 modellerine güç verecek olan Apple A14 yonga seti hakkında bugün  yeni bilgiler geldi.

Apple A14 dünyanın en güçlü mobil işlemcisi olacak

TSMC’nin üretimini üstleneceği Apple A14‘ün 5nm üretim süreci ile üretileceği söyleniyor. 5nm ile üretilen ilk mobil işlemci olarak tarihe geçecek olan A14’ün bu yıl işi biraz zor. Çünkü Qualcomm’un yeni yonga seti Snapdragon 865 Plus ile 3.1 GHz hızı mobil platformda aşıldı. Bu yüzden Apple’ın 3.1 GHz frekans hızını ya yakalaması ya da geçmesi bekleniyor.

Hem verimlilik hem de performansa odaklanacak olan Apple, bu sayede daha düşük kapasiteli batarya kullanacak ancak daha fazla kullanım süresi sunacak. Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik için de hamleler yapacak olan Apple’ın, artık daha performanslı bir yapay zeka işlemcisi kullanması gerekiyor.

Yapay zeka işleme konusunda Huawei Kirin‘in gerisinde kalan Apple, aradaki bu farkı Eylül ayındaki iPhone 12 modelleri ile kapatacak gibi görünüyor.

Apple A14

Yine dünyanın en hızlı mobil işlemcisi unvanını eline alacak olan Apple’ın, Şubat ayında gösterilecek olan Snapdragon 875‘i de hesaba katması gerekiyor. Aksi durumda en hızlı işlemci bizde sloganı sadece 2-3 ay geçerli olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu