Genel

iOS 16.1 ile iPhone’lar Yeşil Ekran Veriyor!

Apple, iOS 16.1 güncellemesi ile sorunlara yol açmaya devam ediyor. Şimdi de iPhone’lar yeşil ekran hatası vermeye başladı.

Apple’ın geçtiğimiz aylarda yayınladığı iOS 16 güncellemesi bir dizi hata ile gelerek kullanıcıları çileden çıkarmıştı. Apple hızlı bir şekilde hataları düzelttiğini söylediği iOS 16.1 güncellemesini yayınlamıştı. Ancak bu güncellemenin iPhone 13 ve iPhone 14 modellerini bozduğu ortaya çıktı.

Bazı iPhone 14 Pro ve iPhone 13 garip bir ekran donma hatasıyla karşılaştı. Bazen cihaz yanıt vermeyi tamamen durduruyor. Sorun, iPhone kullanıcıları geçen hafta piyasaya sürülen iOS 16.1’e yükselttikten sonra ortaya çıktı. Bazı iPhone 14 Pro kullanıcıları sorundan hemen şikayet etti.

Ayrıca telefon ekranının özellikle Spotlight arama menüsünde takıldığı bildiriliyor. Telefon ana ekrana gitmenize izin vermiyor. Ancak bazı durumlarda uygulamalar arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Bu ilginç sorun kullanıcıları yine çileden çıkartacak gibi görünüyor.

iOS 16.1

Bu hataların yanı sıra iPhone 13 kullanıcıları da ekranı yeşil yapan daha da garip bir ekran sorunuyla karşı karşıya. Sorun iOS 16’ya güncellendikten sonra ortaya çıktı. Ekran yeşile döner dönmez telefon kitleniyor. Apple’ın bu sorunları ne zaman çözeceği henüz bilinmiyor. Ancak iOS 16.2’nin yakında piyasaya sürülme olasılığı yüksek.

Şimdilik Beta süreci devam eden iOS 16.2 güncellemesinin Aralık ayında kullanıcılara sunulması bekleniyor. Ancak Apple’ın ara bir güncelleme olan iOS 16.1.1’i de yayınlama ihtimalinin de olduğunu belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu