Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHonorMobiroller

Honor Magic 4 Serisi Dünyaya Açılıyor! Türkiye’ye Gelir mi?

Honor Magic 4 serisi önümüzdeki hafta itibariyle küresel çapta satışa sunulacak. Honor Magic 4 Pro için ön sipariş süreci zaten başlamıştı.

Şubat sonunda Çin’de tanıtılan Honor Magic 4 serisi şimdi küresel çapta piyasaya sürülüyor. Honor’un amiral gemisi telefon ailesi 12 Mayıs’ta gerçekleşecek etkinlikle birlikte dünya sahnesine merhaba diyecek. Çin dışına çıkacak telefonlardan birinin Honor 4 Pro olacağı zaten kesin. Bu telefon geçtiğimiz gün İngiltere ve Fransa’da şirketin resmi web sitesinde ön sipariş almaya başladı.

Honor Magic 4 serisi

  • Honor Magic 4
  • Honor Magic 4 Pro
  • Honor Magic 4 Ultimate
  • Honor Magic 4 Lite

Seride dört telefon yer alırken, Pro model dışında hangilerinin 12 Mayıs’ta dünyaya açılacağı şu an için bilinmiyor. Etkinlikte gözler en çok halihazırda DxOMark’ın kamera sıralamasında zirvede yer alan Honor Magic 4 Ultimate modelinde olacak.

Öte yandan Honor daha önce Magic serisi herhangi bir telefonu Türkiye’de satışa çıkarmadı. Magic 4 serisinde dileriz en azından Magic 4 ve Magic 4 Lite modelleri ülkemize giriş yapar.

Honor Magic 4 Pro

Honor Magic 4 Pro’nun bazı ülkelerde ön sipariş almaya başladığından söz ettik. Telefonun fiyatını daha önce 1.099 € olarak açıklarken, ön siparişe özel fiyatta 100 €’luk indirim sunuluyor. 8GB RAM + 256GB bellek seçeneği için belirlenen 999 €’luk (15.600 TL) fiyat rakipleriyle kıyaslandığında Magic 4 Pro’yu avantajlı bir hale getiriyor.

Telefonda 6.81 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüğünde OLED ekran yer alıyor. 120Hz uyarlanabilir tarama hızına sahip olan bu ekran dört bir taraftan kavisli bir yapıda. DCI-P3 ve HDR10+ gibi özellikleri destekleyen bu ekran 1,07 milyara kadar renk gösterebiliyor. Ekran ayrıca Honor’un MotionSync teknolojisini kullanarak 1Hz ile 120Hz arasında değişen aralıkta yenileme hızı sunabiliyor.

Honor Magic 4 Pro Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisinden güç alıyor. Telefonun öne çıkan özelliklerinden biri de arkadaki üçlü kamera düzeni. Ana kamerada 50 megapiksellik bir sensör yer alıyor. Telefonda yine 50 megapiksel ultra geniş açılı bir kameraya ek olarak 64 megapiksel periskop telefoto kamera bulunuyor. Magic 4 Pro bu kamera paketiyle 100x dijital zoom ve 3.5x optik yakınlaştırma sağlayabiliyor. Telefonda ayrıca “Çoklu Kamera Hesaplamalı Fotoğrafçılığı” adında bir gelişmeyi duyurdu. Bu özellik Magic 4 Pro ile çekilen fotoğraflarda daha iyi netlik sağlıyor.

Magic 4 Pro’nun diğer özellikleri arasında 4.600 mAh büyüklüğündeki pili görüyoruz. Bu pil 100 watt kablolu ve 100 watt kablosuz hızlı şarj desteğine sahip. Kablolu şarjda pilin dolması sadece 30 dakika sürmekte.

Honor, Magic 4 Pro’da özel bir parmak izi tarayıcısı yer alıyor. Telefondaki ikinci nesil Qualcomm 3F Sonic sensör mevcut parmak izi tarayıcılarından iki kat daha büyük ve %40 daha hızlı çalışıyor.

 

Honor Çin Pazarında Zirveyi Öyle Bir Ele Geçirdi Ki!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu