Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSony

Xperia XZ2 Premium kamera örnekleri çok iyi görünüyor!

Sony Xperia XZ2 Premium kamera örnekleri yayımlandı. Temmuz ayında ön sipariş almaya başlayacak telefonun kamera örnekleri Xperia Blog sitesinde karşımıza çıktı. Sony’nin çift arka kameraya sahip ilk telefonu Xperia XZ2 Premium’ın ilk kamera örneklerine baktığımızda DxOMark testlerinde iyi bir skor elde edeceğini söyleyebiliriz.

Telefonda 19 megapiksel + 12 megapiksel çözünürlüklü çift kamera kullanılıyor. 19 megapksellik ana kamera 1/2.3″ büyüklüğünde Exmor RS sensör, f/1.8 diyafram açıklığı, 1.22μm piksel boyutu, 5 eksenli elektronik sabitleme ve tahmini odaklanma gibi özellikler sunuyor.

12 megapiksel çözünürlüklü yardımcı kamera ise Huawei’in tepe modellerinden alıştığımız üzere monokrom tabanlı bir sensör. 1/2.3″ büyüklüğüdeki Exmor RS sensör, 1.55μm piksel boyutunda ve f/1.6 diyaframa sahip.

Xperia XZ2 Premium’daki arka kamera ile 4K ya da 1080p 960fps süper ağır video çekimi gerçekleştirmek mümkün. Kamerada ayrıca ISO hassasiyeti fotoğrafta 51.200, videoda 12.800 seviyesine çıkabiliyor. Benzer değerleri daha önce Huawei P20 Pro’da gördük.  Sony yüksek ISO değerlerinde gerçekleştirilen çekimlerde kumlanmayı “AUBE” görüntü sinyal işlemcisi ile engelliyor.

Xperia XZ2 Premium’da portre modunda fotoğraflar çekilebiliyor. Ayrıca monokrom sensör sayesinde daha keskin ve detaylı görüntüler (siyah beyaz) elde etmek de mümkün. Sony her iki özelliğin güncelleme kapsamında sunulacağını belirtse de, alt bölümdeki örneklere bakıldığında telefonun bu güncellemeyi aldığı görülüyor. Xperia XZ2 Premium muhtemel bu gelişmelerin yer aldığı yeni bir kamera yazılımıyla çıkış yapacak.

Xperia XZ2 Premium kamera örnekleri

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu