Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12S Ultra Dayanıklılık Testinde Bekleneni Veremedi

Xiaomi 12S Ultra çok geçmeden JerryRigEverything adlı YouTube kanalının konuğu oldu. Popüler telefon bakalım ne kadar dayanıklı.

Xiaomi 12S Ultra neredeyse tüm amiral gemisi telefonlarda olduğu gibi JerryRigEverything adlı YouTube kanalının konuğu oldu. Bu kanal akıllı telefonlara sıra dışı işkenceler uygulayarak telefonların ne kadar dayanıklı olabileceğini ortaya koyuyor. Tabii video izleyeceğiniz dayanıklılık testlerinin gerçek hayatta uygulamamız pek olası görünmüyor.

Xiaomi 12S Ultra Ne Kadar Dayanıklı?

Telefonun her zaman olduğu gibi çizme ve yanma testlerine tabi tutuluyor. Xiaomi 12S Ultra’nın Gorilla Glass Victus ile koruma altına alınan ekranı belirli bir seviyeye karşı çizilmelere direnç gösteriyor. Gerçek hayatta ise telefonu cebinizde bozuk para ya da anahtarlıkla bile taşıdığınızda kılcal çiziklerin oluşması kaçınılmaz görünüyor. Arka bölümdeki suni deri günlük yaşamda pratiklik sağlayabilir, fakat kesici ya da delici cisimler karşısında ne yazık ki pek dirençli değil.

En çok da telefonun bükme testinde ne kadar dayanıklı olacağı merak ediliyordu. Bükme testi videoda 7. dakikadan sonra başlıyor. Bükme testinde genellikle telefonun ekran ya da arka yüzeyinin ne kadar koruma sağladığına bakılıyor. 12S Ultra burada kısmen başarılı görünse de, metal çerçevenin çatlaması tam bir hayal kırıklığı oldu diyebiliriz.

Videoda göreceğiniz üzere telefonun ekranı ya da arkası zarar görmüyor, fakat metal kasa anten şeritlerinin bulunduğu yerden çatladı. Bu çatlak sonrası telefon hala kullanılabiliyor olsa da, su geçirmezlik işlevinin yitirmiş görünüyor. 12S Ultra kullanıcıları telefonlarını arka ceplerine koyduklarında dikkatli olmak zorundalar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu