Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOnePlus

OnePlus İşlemci Kısıtlama Sorununu Bir Güncelleme İle Çözecek

OnePlus işlemci kısıtlama sorunu için bir güncelleme üzerinde çalıştığını duyurdu. Yeni güncellemede kullanıcılara iki seçenek sunulacak.

OnePlus 9 ve OnePlus 9 Pro’daki işlemci kısıtlama bir süreden beri mobil dünyasının gündeminde. OnePlus kullanıcılarını canını sıkan bu gelişmeden kısaca söz ettikten sonra markanın bu kısıtlamaya dair getireceği çözüme geçelim.

Anandtech sitenin ortaya çıkardığı bu gelişmede, OnePlus 9 serisi modeller Geekbench gibi performans odaklı testlerde tam kapasite çalışırken, günlük kullanımda bazı popüler uygulamaları (YouTube, Twitter, Microsoft Office, Zoom, TikTok, Instagram, Discord, Strava ve diğerleri.)  çalıştırırken ise işlemcinin kısıtlandığı görüldü. Gerçek sonuçları manipüle ettiği gerekçesiyle Geekbench ekibi OnePlus 9 ve 9 Pro modellerini platformdan çıkardı. Hatta diğer OnePlus telefonların da performanslarının kontrol edileceği ve değerlendirmeye göre daha fazla modelin Geekbench dışında tutulacağı belirtildi. OnePlus daha sonra yaptığı açıklama ile durumun doğruluğunu yani işlemcinin kısıtlandığını onayladı.

OnePlus 9

OnePlus şimdi OxygenOS 12 güncellemesi ile bu durumun ortadan kaldırılacağını bildiriyor. Üstelik şirket yaptığı açıklamada OnePlur 9R ve henüz tanıtılan OnePlus Nord 2 modellerinde de işlemcinin kısıtlandığını doğruluyor. OnePlus’ın açıklamasında ayrıca kullanıcılara iki seçeneğin sunulacağından söz ediliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde telefonlarını işlemci kısıtlanmış bir halde kullanmaya devam edecek. Telefon sahiplerine ayrıca bu modu devre dışı bırakacak bir seçenek sunulacak.

Peki OxygenOS 12 güncellemesi ne zaman yayınlanacak? Bunun için OnePlus kullanıcıları Android 12 güncellemesinin dağıtıma çıkmasını bekleyecek. OnePlus 9 serisi için güncelleme en iyi ihtimalle dördüncü çeyrekte (Ekim-Aralık) döneminde yayınlanacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu