Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSonyTeknoloji

Sony IMX866 Telefon Kameralarını Coşturacak

Sony’nin telefonlar için geliştirdiği yeni Sony IMX866 sensörü hakkında bilgiler geldi. Bu sensör ile telefon kameraları şaha kalkacak.

2022 ve 2023 yıllarında birçok amiral gemisi telefonlarda kullanılacak olan Sony IMX866 sensörü hakkında bugün heyecanlandıran bilgiler ortaya çıktı. Söylentilere göre Sony’nin yeni gözdesi IMX766’dan daha büyük olacak. Bu da özellikle düşük ışık performansını direkt olarak etkileyecek.

Son raporlara göre, 50 megapiksel sensör 16:11 en boy oranına ve 1/1.49 inç optik formata sahip olacak. Karşılaştırma için, IMX766’nın 1/1.56 inç büyüklüğünde olduğunu belirtelim. Optik formatın küçülmesi daha net ve kaliteli fotoğraflar çekilmesini sağlayacak.

Ek olarak, modern akıllı telefonlarda, yazılım çok önemli olduğu için iyi bir sensörün şartlı olarak başarının sadece yarısı olduğunu hatırlamakta fayda var. Bu yüzden yazılım da büyük önem taşıyor. Bu yazılım konusunda Google Pixel 6 serisi boyundan büyük işler başarıyor. Aynı performansı Çinli teknoloji devleri de bu yıl göstermeyi başladı.

Sony IMX866

IMX866’ya sahip ilk telefonlar Vivo X80 serisi olacak. Vivo’nun artık en iyi kameralı telefonlardan bazılarını ürettiği göz önüne alındığında, yeni sensör şirketin liderliği tamamen ele geçirmesine izin verebilir. Daha sonra bu süreçte Xiaomi, OPPO ve Samsung gibi isimler de Sony’nin yeni sensörünü kullanacak.

Amiral gemisi sensör olacak olan IMX866 hakkında şimdilik net bir bilgi yok. Bu yüzden Vivo X80 serisini beklememiz gerekiyor. Sony’nin lens konusundaki başarısı tartışmaya kapalı bir konu gibi görünüyor. Çünkü henüz piyasada Japon devine yaklaşabilen bir isim yok.

Android 13 ile eSIM Şaha Kalkacak

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu