AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple Watch Series 8 Kimsede Olmayan Özellik ile Gelecek

Apple’ın önümüzdeki yıl tanıtacağı Apple Watch Series 8 hakkında heyecanlandıran bilgiler ortaya çıktı. Yeni modelde Touch ID yer alabilir.

Apple Watch ailesi ile akıllı saat pazarını domine eden Apple, bu yıl sağlık odaklı özellikleri ile rakiplerine adeta göz dağı verecek. 2021’in sonunda Series 7 ile karşımıza çıkacak olan firma, söylentilere göre bu modelde şeker ölçme işlemi için özel sensörler kullanacak. Tasarımsal açıdan da iPhone 12 ailesi gibi köşegen bir tasarıma geçiş yapacağı söylenen Cupertinolu firma, asıl bombayı 2022’de patlatacak. Apple Watch Series 8 ile önümüzdeki yıl akıllı saat pazarında yeni bir dönem başlayabilir.

Apple Watch Series 8 Touch ID ile güvenliği üst seviyeye çıkaracak

Bloomberg’den Mark Gurman, yeni serinin Touch ID yani parmak izi okuyucusu ile geleceğini söylüyor. Güvenliği üst seviyeye çıkaracak olan bu özelliğin ekrana entegre edilmesi bekleniyor. Apple’ın zaten bu konuda çalışmalarının olduğu biliniyordu. Ancak ekran altı parmak izi okuyucusunun bu yıla yetişmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyordu. iPhone 14 ve AP Series 8 ile Apple tüm engelleri aşacak ve parmak izini ekranın altına entegre edebilecek.

Apple Watch Series 8

Apple Watch’lar şu an sadece parola ile korunabiliyor. Saat koldayken parola devredışı kalıyor. Apple’ın parmak izi sensörü muhtemelen App Store ve benzeri uygulamarda devreye girecek. Apple Watch için bağımsız uygulamaların önünü açan Apple, satın alımlarda Touch ID’yi kullanabilir.

1Password gibi parola uygulamalarında da bu sistemin kullanılacağını düşünüyoruz. Hatta bir sonraki seviye istediğiniz uygulamayı Touch ID ile kilitlemek olabilir. 2022’nin sonunda tanıtılacak olan Series 8 hakkında şimdilik bilinenler bu kadar. Muhtemelen Apple sağlık konusunda yine sektörde olmayını yapacak ve liderliğini devam ettirecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu