Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Telefon Fiyatları Zamlanacak Mı? Ortalık Karışıyor!

Çip krizinden sonra şimdi de başımıza enerji krizi çıktı. Bu krizden dolayı Xiaomi telefon fiyatları yavaş yavaş zamlanacak gibi görünüyor.

Kıyamet gelse de kopsak dediğimiz bugünlerde yeni bir kriz daha ortaya çıktı. Koronavirüs pandemisi ile patlak veren çip krizinden sonra şimdi de enerji krizi yaşanmaya başladı. Çin’deki elektrik kesintileri daha da kötüleşti ve Apple, Amazon ve diğer tedarikçilerin yoğun tatil sezonu öncesinde üretimi devam ettirmek için mücadele etmesiyle birlikte çeşitli şirketlerin üretimi ülke dışına taşımasına neden oldu. Bu süreçte Xiaomi telefon fiyatları için de kötü senaryolar yazılmaya başlandı. Peki, zamlar gelecek mi?

Bu yılın Haziran ayından bu yana zaman zaman çeşitli elektrik kesintisi bildirimleri geldi. Ancak Eylül ayının ortasından bu yana bu yaygın bir durum haline geldi. Artık her hafta, önümüzdeki haftanın hangi günlerinde elektriği keseceklerini bildiren bir uyarı yayınlanıyor.

Üretim tesisinin 500 çalışanı, Harman Kardon ve Edifier gibi uluslararası markalar için Bluetooth alıcıları, kulaklıklar ve diğer aksesuarları üretiyor. Güç kaynağının haftada iki güne kesilmesiyle şirket kendi jeneratörlerine güvenmek zorunda kalıyor. Amazon, Lenovo ve diğer şirketlere hizmet veren başka bir tedarikçi ise haftada sadece üç gün elektrik alıyor. Apple ve diğer şirketlerden temsilciler, durum devam ederse bileşenlerin tedarikinin kesinlikle erteleneceğini onaylıyor.

Xiaomi Telefon Fiyatları

On binlerce teknoloji işletmesine ev sahipliği yapan Jiangsu, Zhejiang ve Guangdong eyaletlerindeki şehirlerdeki tedarikçiler, yerel yönetimlerin enerji tüketimini azaltması nedeniyle bu ay kapasite kısıtlamalarıyla karşı karşıya olduklarını söylüyor. Sebepler, yükselen emtia fiyatları, pandemiden sonra artan elektrik talebi ve Başkan Xi Jinping’in karbon emisyonlarını azaltma taahhüdü olarak gösteriliyor.

Eylül sonunda bir haftalık elektrik kesintisinden sonra durum vahim görünüyordu. Artık bozulmanın uzun vadeli olacağına dair korkular artıyor. Kaynaklar, durumun bu yılın sonuna kadar, hatta daha uzun sürebileceğini belirtiyor.

Bu süreçte sadece Xiaomi değil, Apple gibi diğer dev isimlerin de üretim sorunu yaşaması bekleniyor. Bu sorundan dolayı piyasadaki telefon fiyatlarının kademeli olarak artacağı söyleniyor. Çip krizi ile birleşen enerji krizinin tüm ürünlerin fiyatlarının artmasına yol açmasından korkuluyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu