Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Apple Samsung kıskacından kurtulmak için bakın ne yaptı?

Apple Samsung ile olan iş ilişkisini bitirmek için oldukça önemli bir yatırıma imza attı. Peki bu yatırım Samsung tekelini bitirebilir mi?

Apple, kendi üretim yapmayan bir üretici konumunda. Tabii ki hiçbir üretimi yok diyemeyiz ama genellikle üretimini dışarıda yaptırmayı tercih eden bir üretici. Pegatron ve Foxconn fabrikalarında üretimini yaptıran Apple telefonlarının tüm parçalarını da dış tedarikçilerden alıyor. Bu noktada geçtiğimiz yıllarda tamamen Samsung‘a sırtını dayayan Apple, sattığı her iPhone‘dan Samsung‘a ciddi bir bedel ödediğini gördüğü için bu ilişkiyi bitirmek istedi. Apple Samsung bağımlılığından kurtulmak için bugün oldukça önemli bir adım attı.

Gelen raporlara göre Apple ekran üretimi yapan JDI için 200 milyon dolarlık bir yatırıma imza attı. Bildiğiniz üzere OLED üretimi ve verimliliği konusunda şu anda Samsung dünyanın en büyük ve en iyi üreticisi ama Apple diğer tedarikçiler Sharp, LG ve BOE ekran alarak bu bağımlılığı bitirmek istiyordu. Bu yatırım ile birlikte Japan Display‘in en büyük yatırımcısı konumuna gelen Apple‘ın önümüzdeki dönemde bu şirketi tamamen satın alacağını göreceğimizden eminiz.

Apple iPhone
Apple iPhone

Bildiğiniz üzere Apple 2020 yılı ile birlikte LCD ekranları tamamen ürün gamından çıkarma hedefleri içinde ve bu yatırımı da henüz OLED üretimine başlayamayan ama ciddi bir potansiyeli olan JDI için yapıyor. Bizce oldukça doğru bir tercih. En azında Beats Audio satın alımından çok daha mantıklı bir yatırım gibi görünüyor. Sizce de öyle değil mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu