Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 fiyatları sızdırıldı! Bu fiyatlar çok can yakar!

Apple’ın Eylül ayında tanıtacağı iPhone 12 modellerinin fiyatları sızdırıldı. Türkiye’de iPhone 12 almak için çok zengin olmanız lazım.

Apple, koronavirüs yüzünden bir aksilik olmazsa Eylül ayında yeni iPhone modellerini tanıtacak. 4 farklı iPhone 12 modeli ile karşımıza çıkması beklenen Apple’ın, fiyat konusunda yine rakiplerinden yüksek bir politika izlemesi bekleniyordu. Bugün gelen bilgiler iPhone 12’nin fiyat konusunda çok mütevazi olacağını gözler önüne seriyor. Tabii bu mütevazilik sadece Amerika için geçerli. Türkiye‘de iPhone 12’yi alabilmeniz için gerçekten zengin olmanız gerekecek gibi görünüyor.

399 dolarlık iPhone SE 2020 modelini Türkiye’de vergilerden dolayı 750 dolara satan Apple, yeni modellerde de maalesef ki aynı fiyat politikasını izlemek zorunda kalacak. İlk önce gelin Amerika için geçerli olacak olan sızdırılan fiyatlara bir bakalım sonra Türkiye için konuşalım.

5.4 inçlik model 649 dolar, 6.1 inçlik model 749 dolar, 6.1 inçlik model 999 dolar ve 6,7 inçlik model:1099 dolardan satışa sunulacak. Galaxy S20 Ultra’dan bile daha uyguna satılacak olan bu modeller, maalesef ki Türkiye’de 8.299 TL’den başlayan fiyatlar ile satılacak. En tepe model olan 6.7 inçlik modelin Türkiye pazarına 15.000 TL seviyesinden gireceğini söyleyebiliriz.

iPhone 12

Bu tahminlerimizin anlık kurlara göre bağlı olduğunu belirtelim. Eylül’e kadar dolar ve euro düşerse fiyatta tabii ki de bir düşüş yaşanacak. Ancak kurların bu saatten sonra düzeleceğini sanmıyoruz. Sizce dolar 4.5-5 olur mu? Bizce olmaz. O yüzden iPhone tutkunuysanız her yıl iPhone değiştiririm ben diyorsanız, şimdiden para biriktirmeye başlasınız iyi olur.

Apple A14 yonga seti ve 4 GB RAM’den beslenecek olan bu modeller, kamera konusunda büyük yenilikler ile gelmeyecek. Sadece Pro modellerinde iPad Pro ile hayatımıza giren LiDAR tarayıcı yer alacak. Bu sayede derinlik efekti ve AR özellikleri daha verimli bir şekilde kullanılabilecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu