Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iOS 16 ile Batarya Yüzdesi Gösterilecek!

Apple nihayet beklenen özelliğini kullanıma sundu. iOS 16 güncellemesi ile durum çubuğunda batarya yüzdesi artık görünecek.

Cupertinolu Apple, şu sıralar iOS 16 güncellemesinin testlerine hız kanadırmış durumda. Android’de 6-7 yıl önce olan özellikleri sunarak yeni bulunmuş özellik havası veren Apple, bir devrimsel özelliğini daha kullanıma sundu. iOS 16’nın 5. Beta sürümü ile iPhone’lara artık batarya yüzdesini gösterme özelliği ekleniyor. iPhone sahiplerinin yıllardır beklediği bu özelliğin bu kadar geç gelmesi düşündürücü.

Aktarılan bilgilere göre bu özellik iPhone X, iPhone XS, iPhone 12 ve iPhone 13’te yer alacak. Ancak iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 mini ve iPhone 13 mini’de kullanılamayacak. Apple’ın batarya yüzdesini neden tüm modellerine aynı anda sunmadığı ise merak konusu. Apple bu derece basit bir özelliği bile belli başlı modellere sunarsa büyük tepki toplar diyebiliri.

Apple’ın iOS 16’nın nihai sürümünü Eylül ayında indirime sunması bekleniyor. Eylül ayının başlarında iPhone 14 etkinliği düzenlenebilir. Bu etkinlikten bir hafta sonra güncelleme herkes için indirilebilir hale gelecek. Ancak son gelen bilgilere göre iPadOS 16 için Apple elini ağırdan alacak. iPadOS 16 güncellemesinin Ekim ayına anca yetişeceği söyleniyor.

Apple’ın yenilik sunması için önünde 2 beta sürümü daha kaldı diyebiliriz. Cupertinolu firmanın artık büyük çaplı ve etkili bir yenilik sunması gerekiyor. Ya da Apple bu yenilikler için iOS 16.1’i de bekliyor olabilir…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu