Akıllı TelefonGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Bakalım Ne Aratmışız? Google Trends 2021 Arama Raporu!

Dünya’nın en çok kullanılan arama motoru apaçık bir şekilde Google. Bir kaç yıldır sene sonunda bizlere Google Trends arama raporu sunuyor.

2021 yılı Google Trends arama raporu yayınlandı. “Bakın ne arattınız ey insanoğlu!” diye yüzümüze vurulan rapor hem yerel olarak hem de küresel olarak yayınlanıyor. Yazımızda her ikisine de yer vereceğiz ama önce dünyamız:

Dünya Ne Aratmış?

Geçen sene haliyle listenin başında koranavirüs vardı fakat bu sene spor müsabakaları en üstteki yerini almış.

Listemizin ilk sırasında Avusturalya – Hindistan Kriket Dünya Kupası maçı var. Her ne kadar biz kriket ne çok umursamasak da Özellikle Güneydoğu Asya’da çok popüler. Öyle ki ikinci sırada da aynı turnuvanın yarı final maçı var.

Listenin devamında NBA var. Geçen sene oldukça sıkışık bir programda oynatılan lig ilk 10’a girmeyi başarmış. Hemen arkasından EURO 2021 ve Copa America geliyor.

Listenin ilk 10 sırasının 8’i bu şekilde spor müsabakaları tarafından kapılmışken geri kalan iki yer ise geçtiğimiz aylarda vefat eden Amerikalı rapçi DMX ve ortalığı kasıp kavuran Squid Game tarafında  paylaşıldı.

 

Küresel listenin devamında ise Dogecoin, Etherum gibi koinler ve COVID bağlantılı haberler yer aldı.

Peki Biz Neler Yaptık?

Bizim listemiz küresel listeye nazaran oldukça farklı. Örneğim ilk 10’da hiç spor müsabakası yok. Hatta aslına bakarsanız oldukça karışık bir liste.

İlk sırayı “EBA giriş” kapmış. İlk altı ay boyunca pandemi ortamında yapılan canlı dersler dolayısıyla oldukça fazla aranmış olacak ki yıl sonuna kadar başka hiç bir şey bu kadar çok aranmamış.

İkinci sırada küresel ilk 10’la tek benzerliğimiz olan “Squid Game” var. Halkımız dünyayla aynı fikirde demek ki. 3. sırada ise AÖL var. İlk 3’te iki tane eğitim odaklı arama olması şaşırttı.

Yaz transfer döneminde Fenerbahçe’ye transfer olan Mesut Özil 4. Ülke gündemini bir süre oldukça meşgul eden “Elmalı Davası” ise 5. Burada ilginç olan bu davanın bu kadar fazla aramayı iki hafta kadar bir sürede alıp başka bir konunun bu kadar sık aramaya ulaşamaması.

6. sırada “MHRS randevu”, 7. sırada ise “Okulun ilk günü” var. 8. 9. ve 10. sıraları sırasıyla “Sadakatsiz”, “Sezai Karakoç” ve “HES kodu alma” aramaları oluşturuyor.

2021 yılı Google aramalar gözünden böyle geçmiş. Diziler, davalar, EBA derken sanki yaşadığımız çoğu şey yok gibi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu