Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Android 12 Tanıtıldı! Yepyeni Arayüz ve Büyük Değişim Karşınızda!

Android 12 artık resmi. Android’in on ikinci büyük sürümü öncül versiyonlarından farklı olarak büyük bir arayüz değişimi getiriyor.

İlk geliştirici ön izlemesi 18 Şubat 2021’de yayımlanan Android 12 bugün başlayan ve daha üç gün sürecek Google I/O etkinliğinde resmi olarak tanıtıldı. Android’in yeni versiyonu kısa süre önce ortaya çıkan tanıtım videosuna olduğu gibi hem arayüz hem de alt katmanlara inildiğinde birçok değişim ve yeniliği beraberinde getiriyor.

Android’in yeni sürümü etkinlik sonrası Google Pixel telefonlar başta olmak üzere beta programına katılan diğer üreticiler aracılığıyla son kullanıcıya sunulacak. Geliştirme çalışmaları en az üç ay sürecek 12. Android sürümünde neler yeni neler değişti göz atalım.

Google’ın “Material You” olarak isimlendirdiği yeni arayüz tasarımı aynı zamanda “Android tarihindeki en büyük tasarım değişikliği” olarak ifade edildi.

Android 12 Yenilikleri

Gelişmiş duvar kağıt özelliğinden başlayalım. Google’ın yeni Android sürümünde üzerinde en çok durduğu gelişmelerin başında geliyor. Duvar kağıdı değiştirildiğinde, sistem renklerini de otomatik olarak değiştiştirme seçeneği mevcut. Android12, duvar kağıdınızdan hem baskın hem de tamamlayıcı renkleri otomatik olarak çıkaracak ve bu renkleri düğmelere, kaydırıcılara ve diğer sistem araçlarına uygulayacak.

Android’in yeni sürümü ile birlikte artık rekabetin gerisinde kalan Android wedget sistemi yeni versiyonla birlikte adeta hayat buluyor. Google’ın kendi uygulamaları için tasarladığı widget’lar eğlenceli bir tasarıma sahip, büyük ve kabarcıklı. Yeni Android sürümü akıllıca bir özellikle bir widget’ı duvar kağıdınızın etrafında hareket ettirdiğinizde, arka plan rengini, üzerinde ayarlandığı görüntünün kısmına daha yakın olacak şekilde ince bir şekilde değiştirebiliyor. Yeni widget’lara alt bölümdeki videodan detaylıca göz atabilirsiniz.

Bildiriminiz olmadığında kilit ekranında daha büyük bir saat göstermek, daha büyük düğmeler, sistemin tüm katmanlardan kendisini hissettiren yeni animasyon sistemi, daha az çekirdek gücü kullanmak üzere optimize edilen sistem çekirdeği, yeni bildirim ekranı ve kısayollar ve dahası Android’in yeni versiyonuna yeni bir heyecan katıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu