Akıllı TelefonGeneliPhone

iPhone XR satışları beklentilerin altında, sürpriz bir modelin üretimi artırıldı

iPhone XR bu yıl Apple’ın duyurduğu en uygun fiyatlı telefon oldu. Ekim ortasında satışa sunulan XR için şu ana kadar gelen satış haberleri birbiriyle çelişiyor. Kısa süre önce yayınlanan bir raporda satış adetinin 9 milyonu aştığı belirtilirken, Nikkei Asian Review tarafından henüz yayınlanan bir başka raporda ise satışların Apple açısından pek de iyi gitmediği ifade ediliyor.

iPhone XR satışları beklentilerin altında

Kaynaklara göre Apple bir numaralı tedarikçisi Foxconn’a 60 üretim hattı hazırlatırken, son zamanlarda bu üretim hatlarının 45’i kullanılıyor. Apple ayrıca diğer tedarikçisi Pegatron’a da ek üretim hatlarına yönelik planlarını durdurmasını iletti. En küçük tedarikçi Wistron’a ise acil sipariş için bekleme talimatı verilmesine karşın şu ana kadar henüz Apple cephesinden bu yönde bir istek gelmiş değil.

iPhone XR
iPhone XR

 

Apple, XR satışlarında büyük bir beklenti içerisinde olurken, sürpriz bir şekilde iPhone 8 ve iPhone 8 Plus siparişlerini artırdı. Bu çeyrekte ikilinin 20 milyon satması beklenirken, Apple düşen fiyatlarla birlikte kullanıcıların daha fazla yöneldiği bu iki telefonun üretim hattını 25 milyona çıkardı.

 

Önemli bir ayrıntı Samsung Galaxy S10’un tasarımını sızdırdı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu