Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommTeknolojiXiaomi

Snapdragon 8 Gen 2 için Tarih Verildi!

Qualcomm’un yeni amiral gemisi yonga seti Snapdragon 8 Gen 2 için tarih verildi. Canavar çok yakında bizlerle birlikte olacak.

Qualcomm’un merakla beklenen yeni canavarı için tarih açıklandı. 2023 yılı amiral gemisi Android telefonlara gücünü vercek olan Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinin 14-17 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Snapdragon Teknoloji Zirvesi’nde resmi olarak tanıtılacak. Bu yonga setinin 1+3+4 küme mimarisi yerine 1+2+2+3 mimarisi ile üretilmesi bekleniyor. Bu küme mimarisi sayesinonde hem performans hem de verimlilik konusunda büyük gelişmeler sunulacak.

Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro’nun Snapdragon 8 Gen2 tarafından desteklenen ilk telefonlardan biri olması bekleniyor. Ayrıca bu canavarların da Kasım ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Görünüşe göre Xiaomi rakiplerinden önce davranıp yeni amiral gemisi modellerini beklenen tarihten de önce satışa sunulacak.

Snapdragon 8 Gen 2
Snapdragon 8 Gen 2’nin tanıtılacağı tarih açıklandı

Gelelim yeni yonga setinin özelliklerine. Snapdragon 8 Gen2’nin TSMC’nin 4nm işlem teknolojisine bağlı kaldığı söyleniyor. Bu yonga setinde 1 x Kryo Prime CPU (Arm Cortex-X3 tabanlı), 2 x Kryo Performance CPU (A720 tabanlı), 2 x Kryo Performance CPU (A710 tabanlı) ve 3x Kryo Efficiency CPU (A510 tabanlı) kullanabilir. Ayrıca grafik biriminde ise Adreno 740 GPU yer alacak. Özellikle GPU tarafında Qualcomm’un büyük atılımlar yapması bekleniyor.

Aralık ayına girdiğimizde ise yeni yonga setine sahip daha fazla amiral gemisi Android telefon göreceğimiz de sızıntılar arasında yer alıyor. Bu yıl artan maliyetler ve çip krizinden dolayı fiyatların 100 dolara kadar artması bekleniyor. Bu yüzden amiral gemisi Android telefonlar 1000 dolar seviyesinde gelebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu