AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemiOSiPhoneMobiroller

İkinci El iPhone 13 Pro Fiyatları Fırladı!

iPhone 14 ailesinin satışa sunulmasından sonra ikinci el iPhone 13 Pro fiyatları yükselişe geçti. Peki, bu artış neden kaynaklanıyor?

iPhone fiyatları Türkiye’de cep yakmaya devam ederken bir kötü haber de ikinci el iPhone 13 Pro için geldi. Araştırmaları ile ünlü CounterPoint Research tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, iPhone 14 serisinin piyasaya sürülmesinden bu yana, yenilenmiş ve kullanılmış iPhone 13 serisi telefonların fiyat yüzde 11 arttı. iPhone 13 Pro’ya olan talep özellikle yüksek görünüyor.

CounterPoint Research’e göre bu sonuç şaşırtıcı değil. Çünkü Apple yeni modellerden sonra eski modellerin üretimini durdurdu. Ayrıca iPhone 14 ile iPhone 13’ün aynı özelliklere sahip olması kullanıcıları daha uygun fiyata aynı donanıma almaya yönlendiriyor. iPhone 13 Pro mu yoksa iPhone 14 mü derseniz tartışmasız iPhone 13 Pro’yu tercih edeceğimizi belirtelim.

Konu ile ilgili yapılan anketlere göre, yeni modellerdeki iki ana yeni özellik, uydu iletişimi ve araba kazası tespiti, çoğu genel kullanıcı için çok az değer taşıyor. Sonuç olarak, yenilenmiş veya kullanılmış bir iPhone 13 Pro’nun fiyatı, yeni modellerin fiyatından daha düşük olacak. Bu nedenle, bütçesi yetersiz olan bazı kullanıcılar, geçen yılın amiral gemilerini tercih ediyor.

iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max

7 Ekim itibariyle iPhone 14 serisinin dört modeli de satıştayken, iPhone 14 Plus eski modellerle aynı talepe sahip değil. Apple’ın ana modeller ile Pro modeller arasındaki farkı açma çabası görünüşe göre firmaya pahalıya patlayacak. Mini serisini sonlandıran Apple, özellik konusunda ana modeli çok kırpınca kullanıcıların eski modellere yönelmesi kaçınılmaz bir sondu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu