Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Dünyanın en çok satan telefonu iPhone XR üretimi durdu!

Bugün yapılan bir açıklama ile Hindistan Focxonn fabrikalarında üretilen iPhone XR geçici bir süre için üretimini durdurdu. Peki şimdi ne olacak?

Mobil pazar da diğer tüm sektörler gibi Koronavirüs sebebi ile zor günler geçiriyor. Bu durum önümüzdeki dönemde daha da zorlaşacak gibi görünüyor. Zira üretimsel sıkıntılar yaşanmaya başlayabilir. Satış tarafında da üretim tarafında da sorunların olması zaten öngörülüyordu ve bugün iPhone XR üretimi de resmen durduruldu.

Apple, XR üretimini Hindistan Foxconn fabrikalarına kaydırmıştı. Ekim ayından beri Hindistan’daki Foxconn tarafından üretilen telefonun üretiminin durdurulması ise büyük bir şok etkisi yarattı. Zira dünyanın en çok satan telefonu artık stok sorunları yaşayacak gibi görünüyor. Çin’de üretimi devam ede iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max ise buy noktada sorun yaşamayacak. Çin Foxconn tarafından üretilen bu telefonların üretimi halen devam ediyor.

Bugün için ülkemizde stok ile ilgili bir sorun yok ve Apple’ın kendi online sitesinden ürünü 6 adet bile satın alabiliyoruz. Önümüzdeki günler ne gösterecek? Bu ise cevabı olmayan bir soru olarak göze çarpıyor.

Bu süreç sonrasında Apple’ın ne karar vereceği oldukça önemli. Zira Apple üretimini Çin’e taşıyabilir. Hatta bize sorarsanız da taşımak zorunda. Hindistan’dan gelen görüntüler Koronavirüs sebebi ile ülkede ciddi bir karışıklığın yaşandığını gösteriyor. Bu belirsizlik sebebi ile de Apple radikal bir karar alabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu