GoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Chrome Acil Güncelleme Yayınlandı!

Google Chrome için bugün acil bir güncelleme yayınlandı. Eğer Chrome’u kullanıyorsanız bu güncellemeyi mutlaka yüklemelisiniz.

Google, Windows, macOS ve Linux işletim sistemleri için Google Chrome tarayıcısına Google’a göre olağanüstü bir güncelleme yayınladı. Olağanüstü olan şey yenilik değil. Güvenlik açığı. Eğer Chrome’u kullanıyorsanız bu “olağanüstü” güncellemeyi mutlaka yüklemeniz gerekiyor.

Chrome güncelleme numarası 104.0.5112.101 (macOS ve Linux için) ve Windows için 104.0.5112.102/101, saldırganlar tarafından saldırılarda kullanılan ciddi bir sıfır gün güvenlik açığı CVE-2022-2856 açığını kapatıyor.

Güncelleme ile güvenlik açıklarına yüksek bir önem düzeyi atanıyor. Google’daki güvenlik ekibinden Ashley Shen ve Christian Resell tarafından keşfedilen bu açığın hızlı bir şekilde kapatılması Chrome’a karşı olan güveni tazeliyor. Güvenlik açığı, kötü amaçlı sitelerin bir kullanıcının bilgisayarında rastgele kod yürütmesine olanak tanıyor. Bu güvenlik açığı bu yıl Chrome’da keşfedilen beşinci sıfır gün güvenlik açığı olarak not edildi. Ek olarak, güncelleme “kritik” ile “orta” arasında değişen 10 güvenlik açığını daha düzeltir.Google Chrome

Google, Chrome güncellemesinin önümüzdeki günlerde/haftalarda kullanıcılara otomatik olarak sunulacağını belirtiyor. Ancak, Chrome menüsü > Yardım > Google Chrome Hakkında’ya giderek güncellemeyi hemen manuel olarak yükleyebilirsiniz. Eğer Chrome’u kullanıyorsanız bu güncellemeyi mutlaka el ile denetleyip yüklemenizde fayda var. Aksi durumda ciddi bir güvenlik açığına sahip sürümü kullanarak verilerinizi tehlikeye atabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu