Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Harmony işletim sisteminden vazgeçmiyor! Hedef 2020

Amerika ile olan ilişkilere göre değişim gösteren Huawei Harmony OS işletim sistemi ile ilgili ilginç bilgiler gelmeye başladı. İşte son gelişmeler…

Huawei ve Amerika arasında yaşananlardan sonra Huawei kendi geliştirdiği işletim sistemi HarmonyOS ile karşımıza çıktı. Google‘ın Android sertifikalarını kullandırmama ihtimaline karşın Huawei kendi geliştirdiği işletim sistemini hiçbir görsel olmadan tanıttı. Daha sonra bu işletim sistemi AmerikaHuawei ilişkilerine göre şekil değiştirdi. Gerilimin en yoğun olduğu dönemde Android ve iOS işletim sistemlerinden hızlı; gerilimin düştüğü anlarda ise Huawei Harmony işletim sistemi bir anda “yok yaa biz onu ev aletleri için yaptık” noktasına geldi. Bugün ise işler yine değişti.

Huawei Halkla İlişkiler Kıdemli Başkan Yardımcısı Joy Tan, Harmony OS kodunun Android kodundan daha az satıra sahip olduğunu ve yeni işletim sisteminin daha yüksek bir güvenlik düzeyine sahip olduğunu söyledi. Bununla birlikte Counterpoint Research’ün tahminine göre, mobil işletim sistemi olarak pazara sunulacak olan Harmony OS, 2020’nin sonunda Linux’u geçecek ve dünyanın en popüler beşinci işletim sistemi haline gelecek.

Huawei HarmonyOS
Huawei HarmonyOS

Counterpoint raporuna göre, bağımsız işletim sistemi Huawei Harmony OS, 2020’de pazarın% 2’sini alacak. Kalan paylar şu şekilde dağıtılacak:

  • Android için %39
  • Windows için %35
  • iOS %13.87
  • MacOS %5.92
  • HarmonyOS %2
  • Linux için %0.77

Bu tahminler doğru çıkacak mı bilemiyoruz ama Çinli üreticinin yeni nesil P40 ailesinde HarmonyOS işletim sistemi kullanacağı haberleri gelmeye başlamışken mobil pazarda ciddi bir değişim yaşanabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu