Akıllı SaatAppleGenel

Sağlık Sektöründe Yeni Dönem: Apple Watch, Diyabeti Ortaya Çıkardı!

ABD'de yaşayan bir kadın, Apple Watch sayesinde ölmekten kurtuldu. Akıllı saati nedeniyle o sorundan haberdar oldu.


Akıllı saat teknolojileri üzerindeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bir zamanlar sadece bildirim almak ve çağrı cevaplamak için kullanılan bu cihazlar, günümüzde sağlık takibi yetenekleriyle adeta yaşam kalitemizi artırıyor. Bu ürünler uykuyu, nabızı, stresi, kandaki basıncı, kandaki oksijeni takip edebiliyor, EKG ve hatta tansiyon ölçümü yapabiliyor. Tüm bunlar ise ortaya eşsiz veriler çıkararak genel sağlığınız hakkında bilgi veriyor. Bazen ise bu bilgiler hayatınızın kurtulmasını sağlıyor. ABD’de yaşayan Judith Luebke isimli bir kadına da tam olarak bu oldu. Apple Watch sayesinde hayatı kurtuldu.

Apple Watch Bir Kez Daha Hayat Kurtardı!

Sağlık, pek çoğumuzun ihmal ettiği bir şey. Küçük şeylere yeterince dikkat etmiyor, acil bir şey olmadığı sürece doktora görünmüyoruz. Oklahoma’da yaşayan Judith Luebke de bizden farklı değildi. Ta ki  Apple Watch sayesinde diyabet teşhisi konulana ve hayatı kurtulana kadar.

Bir süredir Apple Watch kullanıcısı olan Luebke, bir cuma sabahı evinde otururken saatinden bir bildirim aldı. Bildirim, AFib (atriyal fibrilasyon – düzensiz kalp ritmi, aynı zamanda aritm olarak da bilinir) riski olduğunu söylüyordu. Genç kadın kısa süre önce bir yakınını kaybetmişti ve bundan dolayı üzüntü içerisindeydi.

O ruh hali ile bildirimin üzüntüden kaynaklı olduğunu düşünerek umursamadı ve günlük yaşantısına devam etti. Aynı zamanda yoğun bir iş temposuna sahip olan aklından doktora gitmeyi de çıkardı. Neyse ki sohbet esnasında durumu bir arkadaşına aktardı. Arkadaşı onu uyarıyı yok saymak yerine hemen doktora gitmesini ikna etti. Ki görünüşe bu doğru bir karardı.

Luebke hastaneye gittikten sonra diyabet hastası olduğunu ve kan şekerinin kritik seviyelerde yüksek olduğunu öğrendi. Konuyla ilgili düşüncelerini paylaşırken, “Hafta sonunu beklemiş olsaydım, muhtemelen hayatta kalmazdım,” dedi. “Saatimdeki bildirimi almasaydım sonum buydu.”

Luebke’nin hikayesi, Apple Watch gibi basit bir teknolojinin bile sağlık sorunlarını erken tespit etmede ve hayat kurtarmada nasıl önemli bir rol oynayabileceğinin göstergesi. Üstelik bu ilk de değil. Dünya üzerinde sayısı belki de on binleri bulan benzer hikayeler var. Merak edilen tek soru ise bu teknolojinin daha ne kadar ilerleyeceği.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu