AndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Sevgiler Günü için Logo Değiştirdi Sosyal Medya Karıştı!

Güney Koreli üretici Samsung Sevgiler Günü için oldukça güzel bir şey yapmak istedi ama bakın sonuç nasıl oldu. Sosyal Medya yıkıldı. :))

Bugün sevgililer günü ve tüm sevgililerin de sevgililer gününü kutluyoruz. Bugün hayattalarsa; anne ve babalarımızın aile büyüklerimizin de sevgililer gününü kutlayalım. Zira bir sonraki sevgililer gününde yanımızda olmayabilirler. Bu noktada üreticilerin de farklı farklı kampanya ve güzellikler ile karşımıza çıktığını görüyoruz. Bunlardan birisi de Güney Koreli üretici Samsung. Samsung Sevgiler Günü için logosunu değiştirdi ve “S” harfleri yerine kalp koydu.

Bu güzel logo kullanıcılara sıcacık bir ifade vermek için yapılmış olsa da; bu Güney Kore’de ya da başka bir dilde sorun olmayabilirdi. Oysaki Türkiye’de bu logonun bu şekilde gösterilmesi müstehcen bir yaklaşımın da sosyal medyada patlamasına sebep oldu. Dilerseniz Samsung’un Sevgililer Günü için hazırladığı logoya bir bakalım.

Bize sorarsanız bu logo oldukça güzel bir logo ama sosyal medyadaki yorumlar da bir o kadar acımasız bir şekilde paylaşıldı.

Samsung, bu tepki ve yorumlardan sonra bu logoyu kaldırır mı bilemiyoruz ama sosyal medya tarafında Güney Koreli üreticinin bir sorun yaşadığı ortadaki gerçeklerden birisi. Bu sorun hatırlayacaksınız bundan birkaç ay evvel Apple’ın telefon kutularından şarj aletini çıkarması ile Samsung sosyal medyadan dalga geçerken birkaç ay sonra aynı şeyi kendisinin yapması ve daha sonra bu iletiyi silmesi ile de devam etmişti.

Biz de geçtiğimiz dönemde Samsung Instagram hesabını incelemiş ve orada da yapılan hataları sizlere göstermiştik. Yani diyeceğimiz şudur ki; yöneticilerin çok daha farklı gözler ile bu durumlara bakması. Yoksa dediğimiz gibi güzel bir şey paylaşmak isterken tuhaf durumlara da markayı sokabiliyorlar…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu