Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy S24 Serisi Bir Kez Daha iPhone’ların Gerisinde Kalacak

Güney Koreden gelen son gelişmelere bakılırsa Samsung Galaxy S24 serisi çift yönlü uydu iletişimi bağlantasına sahip olmayacak.

Geçtiğimiz yıl, Samsung‘un acil durumlar için Galaxy S23 serisinde iPhone’lardakine benzer uydu bağlantısıyla donatabileceği iddia edildi. Ancak Galaxy S23 serisi bu özelliğe sahip değildi ve Samsung’un akıllı telefon bölümü başkanı, iki yönlü uydu bağlantı ekosisteminin yeterince olgunlaşmadığını iddia etti. Benzer iddialar bir süreden beridir Galaxy S24 serisi modeller için bu defa dillendiriliyor. Hatta One UI 6.1’in ekran görüntülerinde bu özellikten bahsedildiğini gördük. Bu gelişmeler nedeniyle şirketin ocak ayında tanıtılacak amiral gemisi telefonlarında uydu bağlantısının yer alacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak görünen o ki Güney Koreli firma bu özelliği bir kez daha atlayacak.

Galaxy S24 serisi iki yönlü uydu bağlantısına sahip olmayabilir

ETNews’in yeni bir raporuna göre Samsung resmi duyurudan iki hafta önce Galaxy S24’ü Güney Kore’deki üç ağ operatörü (KT, LG Uplus ve SK Telecom) ile test etmeye başladı. Mobil operatörler, Galaxy S24 Ultra’nın hücresel ağlarında olması gerektiği gibi performans gösterip göstermediğini test ediyor.  Gelen bilgilere bakılırsa telefonda iki yönlü uydu bağlantısından bahsedilmiyor, bu da Samsung’un bu özelliği bir kez daha atladığını gösteriyor.

Bu özelliğin acil durumlarda ve hücresel ağ alımının mümkün olmadığı durumlarda kullanılması amaçlanmıştı. Uydu iletişimi, bir kurtarma bildirimi göndermek için L Band frekans bandını kullanır ve bu bildirim genellikle bölgedeki (varsa) acil durum müdahale ekibine gönderilir. Bu özellik ilk olarak geçen yıl piyasaya sürülen iPhone 14 serisinde kullanıma sunuldu. Huawei de benzer bir özelliği bazı amiral gemisi telefonlarında getirmişti ancak başka hiçbir Android markası bu özelliği henüz amiral gemisi telefonlarında kullanmış değil.

 

vivo Yeni Katlanabilir Modeller Üstünde Çalışıyor

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu