Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi Android 10 güncellemesini iki popüler telefon için yayınladı

Xiaomi Android 10 güncellemesini iki popüler telefonu olan Mi 8 Lite ve Mi Max 3 için dağıtıma sundu. Yeni güncelleme neler getiriyor?

Pek çok Çinli üretici için Android güncellemelerinden ziyade kendi arayüz yükseltmeleri daha bir öneme sahip. Örneğin Huawei, EMUI 10 sürümünü Android10 temelli sunarken, Xiaomi için MIUI 11 güncellemesi modele göre değişkenlik gösteriyor. Ancak büyük bölümü bu güncellemeyi Android 9 Pie temelli aldı.

Xiaomi Android 10 güncellemesini daha fazla modele sunuyor

Neyse ki Xiaomi, Android10 güncellemesi noktasında da bazı kullanıcıları bekletmiyor. Çinli üretici Xiaomi Mi 8 Lite ve son Max serisi telefon olan Mi Max 3 için Android10 güncellemesini yayına aldı. Android 8.0 Oreo sürümüyle çıkış yapan iki telefonun kısa süre içerisinde Android 10’a yükseltilmesi açıkçası bizleri şaşırttı. Zira bakıldığında pek çok üretici ki bunların arasında Samsung da yer alıyor, henüz tepe modellerine dahi Android 10 güncellemesini sunabilmiş değil.

Android 10 güncellemesi ile birlikte telefonların güvenlik düzeyi seviyesi kasım ayına yükseltiliyor. Xiaomi zaten Android10 kapsamında yer alan gelişmelerin büyük bir bölümünü MIUI 11 sürümüne dahil etmişti.

Şirket ayrıca Android 10 güncellemesi için bir takvim yayınlamış değil. Anlayacağınız mevcut telefonunuzun güncellemeyi alıp almayacağını merak ediyorsanız beklemekten başka çareniz yok. Ancak tanıtım tarihi üzerinden iki yıl geçmeyen tüm Xiaomi telefonların Android10 sürümüne yükseltileceğini düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu