Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Foxconn Üretimi Hindistan’a Kaydırabilir

Foxconn ile Hindistan arasında ilişkiler güçleniyor. iPhone ve diğer ürünlerin üretimi Çin’den Hindistan pazarına kayabilir. İşte detaylar.

Üretim devi Foxconn görünüşe göre Çin dışına çıkma konusunda ısrarcı. Çin’de üretimin koronavirüs yüzünden sekteye uğraması firmayı başka ülkelere yatırım yapmasına neden oldu. Hindistan başbakanı Narendra Modi, Foxconn Başkanı Young Liu ile bir araya geldi. Modi, yarı iletkenler de dahil olmak üzere Hindistan’da elektronik üretim kapasitesinin genişletilmesi planlarını memnuniyetle karşıladığını söyledi. Hükümetin EV üretimindeki baskısının Net Sıfır Emisyon taahhüdü ile uyumlu olduğunu da belirtti.

Liu ayrıca, Vedanta Group’un teşhir ve yarı iletken işinden sorumlu küresel genel müdürü Akarsh Hebbar ile yol haritası ve çip üretim platformunun yeri hakkında bir araya geldi. Bu Şubat ayının başlarında Foxconn ve Vedanta bir ortaklık kurdu.

Bu ortaklıkta Foxconn, Vedanta’nın JV’deki özsermayenin yüzde 60’ının çoğunluğuna sahip olacağını, Foxconn’un ise azınlık hissedarı olacağını söyledi. Vedanta Yönetim Kurulu Başkanı Anil Agarwal, ortak girişim şirketinin başkanı olacak. Vedanta grubu, Hindistan’da ekranlar ve yarı iletken çipler yapmak için 5-10 yılda 15 milyar dolara kadar yatırım yapmayı planlıyor.

SEBI’ye sunulan belgelerde Bharat FIH Limited, Mart 2021’den bu yana çeşitlendiği yeni sektörlerde pazar lideri markalarla çalışmaya başladığını söyledi. Bunlara Ather Energy, Ola Electric, VU, ZTE ve boAt dahildir. Halihazırda Xiaomi, HMD Global ve Neolync (Jio) için telefon bileşenleri üretiyor. Yakın zamanda iPhone üretiminin de Çin’den Hindistan pazarına kayması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu