Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOtomobilQualcommTeknoloji

Qualcomm ile Renault Anlaştı! Ortalık Kızışacak!

Yonga seti devi Qualcomm ile Renault anlaşmaya vardı. Renault’un yeni otomobilinde Qualcomm’un Snapdragon işlemcileri yer alacak.

Qualcomm, yeni ortaya çıkan Mégane E-TECH Electric için araç içi deneyimi tasarlamak üzere Google ve Renault Group ile ortaklık kurdu. Araç, ses, görsel ve navigasyon işlevleri için dikey boyutlu dokunmatik bilgi-eğlence ekranlarına sahip Qualcomm’un 3. Nesil Snapdragon Otomotiv Kokpit Platformunu kullanacak. Qualcomm ile Renault arasında yapılan bu anlaşma rakipleri kıskandıracak gibi görünüyor.

3. nesil Snapdragon Otomotiv Kokpit Platformu, araç içi sanal yardım, araç ve sürücü arasındaki doğal etkileşimler ve bağlamsal güvenlik kullanım durumları için sezgisel yapay zeka deneyimleri sağlamak üzere tasarlanmış, ölçeklenebilir yapay zeka (AI) tabanlı olması ile dikkat çekiyor.

Mégane E-TECH Electric’in kokpiti, Android Otomotiv İşletim Sistemini çalıştıracak ve Google Asistan, Google Haritalar ile deneyimler ve Google Play’de otomotiv uygulamaları ve hizmetlerinden oluşan bir ekosisteme erişim sağlayacak.

Qualcomm ile Renault

Qualcomm Technologies, Inc. otomotiv kıdemli başkan yardımcısı ve genel müdür yardımcısı Nakul Duggal, ortaklık hakkında şunları söyledi; “Tüketicilerin ve otomobil üreticilerinin akıllı ve güvenli araç içi deneyimlere yönelik artan taleplerinin farkındayız ve 3. Nesil Snapdragon Otomotiv Kokpit Platformlarımızın Mégane E-TECH Elektrikli araçlarla bu ihtiyaçların karşılanmasında rol oynamasından gurur duyuyoruz. Bu yeni dijital çağda sürücüler ve yolcular için genel deneyimi yeniden tasarlamak ve yeniden tasarlamak için Google ve Renault Grubu gibi sektör liderleriyle uzun vadeli ilişkilerimizi genişletmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu