Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone çentik saçmalığından ne zaman kurtuluyor? Johny Ive rahmetle anıyoruz

Apple 2017 yılında pazara sunduğu iPhone X ile çentikli telefon pazarının başlamasına sebep oldu. Şimdi bu satırları okuya bazı takipçilerimiz ilk çentiği Apple yapmadı gibi bir yorum yapabilirler ama pazarlanabilir ilk çentiği Apple yaptı arkadaşlar. Bunda hem fikir olalım. Daha sonra üreticiler ön tarafta 3D algılayıcı olmasa da sırf Apple yaptı diye bu çentiği zorlama bir şekilde telefonlarına entegre ettiler. Hatta bu konuda Google Pixel 3 serisi ile de ciddi anlamda dalga geçidi.

Bu çentik işini en başından beri reddeden 2 üretici oldu; Samsung ve Oppo. Endüstriyel tasarım ciddi anlamda değişiyor ve artık kullanıcılar %100 ekran kasa oranı istiyorlar. Samsung bu noktada yeni telefonu Galaxy Note 10’da ön kamerayı ekranın içine ve üstte tam ortaya koyarken Oppo ise ekranın altına kamera koymayı başardı. Peki Apple?

iPhone çentik tasarımından vazgeçecek mi?

Bugün ortaya çıkan bilgilere göre Apple yeni nesil iPhone 11’de daha küçük ve daha az eğim yapan bir çentik kullanacak. 2020 yılında pazara sunulacak iPhone 12 ileyse Apple bu çentik işinden tamamen vazgeçecek. Bu noktadan sonra yani 2020 yılında Apple pop-up adı verilen hareketli ön kamera düzenine mi geçecek yoksa Oppo’nun geliştidiği ekran altı kamera teknolojisini mi iPhone 12’de kullanacak bu da tam bir muamma…

Sizi bilmiyoruz ama biz ekip olarak iPhone 12‘yi beklemeye karar verdik.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu