Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriWhatsApp

WhatsApp çıkartmalar özelliği kullanımda! WhatsApp şimdi daha eğlenceli

Daha önce bazı sızıntılara konu olan WhatsApp çıkartmalar özelliği Android ve iOS platformları için kullanıma sunuldu. WhatsApp ilgili açıklamayı bir blog yazısı ile duyurdu. Bundan sonra WhatsApp yazışmalarınızda emojilerin yanında çıkartmaları kullanarak kendinizi daha iyi ifade edebileceksiniz. WhatsApp ayrıca geliştiricilerin de uygulama için çıkartma oluşturmalarına destek sunuyor.

Çıkartma özelliği kademeli olarak kullanıcılara sunuluyor. Emoji butonunu tıklayıp (GIF’in yanında) çıkartma paketine erişebilirsiniz. Bunun yanında kullanıcılardan gelen çıkartmaları da favorilerinize ekleyebilirsiniz. WhatsApp’ın ilgili açıklamasını alt bölümde bulabilirsiniz.

Çıkartmalar

Emoji ve kamera özelliklerinden, durum ve animasyonlu GIF’lere kadar, WhatsApp’ta arkadaşlarınızla ve ailenizle iletişim kurmayı kolaylaştıran yeni özellikler ekliyoruz. Bugün, insanların kendilerini çıkartmalar ile ifade etmeleri için yeni bir yol sunmaktan heyecan duyuyoruz.

Gülen bir çay fincanı veya ağlayan kırık bir kalp olsun, çıkartmalar, kelimeler yetersiz kaldığında duygularınızı ifade etmenize yardımcı olacak. Başlamak için, tasarımcılarımız tarafından WhatsApp’da oluşturulan çıkartma paketlerini ve diğer sanatçılardan seçtiğimiz çıkartmaları sunuyoruz.

WhatsApp çıkartmalar
WhatsApp çıkartmalar

Ayrıca dünyanın dört bir yanındaki tasarımcıların ve geliştiricilerin WhatsApp için çıkartma oluşturmasına izin vermek için üçüncü taraf çıkartma paketlerine destek ekledik. Bunu yapmak için, Android veya iOS’ta WhatsApp uygulamasına çıkartma ekleyen çıkartma uygulamaları oluşturmanıza olanak tanıyan bir dizi API ve arabirim ekledik. Çıkartma uygulamanızı diğer uygulamalar gibi Google Play Store veya Apple App Store’da yayınlayabilirsiniz. Uygulamanızı indirip yükleyen kullanıcılar bu etiketleri WhatsApp içinden göndermeye başlayabilir. WhatsApp için kendi çıkartma uygulamalarınızı oluşturma hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Sohbet içindeki çıkartmaları kullanmak için yeni çıkartma düğmesine dokunup paylaşmak istediğiniz çıkartmayı seçin. Artı simgesine dokunarak yeni çıkartma paketlerini ekleyebilirsiniz.

Çıkartmalar önümüzdeki haftalarda Android ve iPhone için mevcut olacak. Beğeneceğinizi umuyoruz!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu