Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiSamsung

İşte Samsung-Apple-Huawei-Xiaomi rekabetinde son durum!

Samsung-Apple-Huawei-Xiaomi rekabetinde son durum ne? Pazar araştırma kuruluşu Gartner, 2018 yılı birinci çeyrek dönemine ait akıllı telefon satış adetlerinin yer verildiği raporunu kamuoyu ile paylaştı. Üç aylık dilimde 384 milyon akıllı telefon satılırken, geçen yıl aynı döneme göre satışlarda %1.3’lük bir artış yaşandığını gözlüyoruz.

Samsung-Apple-Huawei rekabeti kızışıyor

Samsung birinci çeyrek dönemde 78.5 milyon akıllı telefon satarak zirvedeki yerini koruyor. Şirket geçen yıl aynı dönemle neredeyse benzer bir satış performansı ortaya koyuyor.

Samsung-Apple-Huawei
Samsung-Apple-Huawei

Apple cephesinde geçen yıl aynı döneme kıyasla 2 milyon daha fazla iPhone satışı gerçekleşmiş. Yılın ilk üç aylık diliminde 54 milyon iPhone satan Apple halihazırda pazarın %14.1’lik dilimini elinde bulunduruyor.

Huawei cephesinde kayda değer bir artıştan söz edilebilir. Apple ile aradaki makası her geçen çeyrek daraltan Huawei, birinci çeyrek dilimde 40.4 milyon akıllı telefon sattı.

Xiaomi ise yılın en iyi çıkış yapan üreticisi. Geçen yıl ilk çeyrekte 12.7 milyon telefon satan Xiaomi bu yıla gelindiğinde satış adetini 28.4 milyona çıkardı. Listenin beşinci sırasında bir diğer Çinli şirket Oppo yer alıyor. 28.1 milyon telefon satan Oppo cephesinde ufak bir düşüş göze çarpıyor.

Son olarak Android ve iOS rekabetine değinelim. 2018’in ilk üç aylık diliminde satılan 383.5 milyon akıllı telefonun 329.3 milyonu Android işletim sistemine sahip. Android’in pazar payı halihazırda %86.1 seviyesinde. iOS işletim sistemli telefonların satış adeti ise 54 milyon.

 

https://www.teknoburada.net/galeriler/xiaomi-mi-8-kutu-iceriginde-neler-var/

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu