Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

MIUI 13 Güncellemesi Alacak İlk Telefon Belli Oldu

MIUI 13 güncellemesi gelecek yılla birlikte dağıtıma sunulacak. Peki uzun zamandır beklenen güncelleme ilk etapta hangi telefonla buluşacak.

MIUI 13 güncellemesi yeni yılla birlikte birçok Xiaomi ve alt marka telefon için dağıtıma sunulacak. Merak edilen güncellemenin ilk etapta hangi telefonla buluşacağı. Son gelişmelere bakılırsa Xiaomi, 28 Aralık tarihinde Çin’de gerçekleştireceği etkinlikte Xiaomi 12, Xiaomi 12x ve MIUI 13’ün duyurusunu gerçekleştirecek.

Xiaomi 12, MIUI 13 sürümüyle çıkış yapmayacak, fakat telefon  piyasaya sunulduktan kısa bir sonra ilgili güncellemeyi almaya başlayacak. XDA-Developers sitesinin önde gelen kullanıcılarından biri olan Kacper Skrzypek adlı geliştirici, MIUI 13 kodlarında yeni sürümün Xiaomi 12 için hazır olduğunu gösteren kanıtlar ortaya koydu. Buradan hareketle Xiaomi 12 için kararlı güncellemenin ocak ayı içerisinde yayınlanacağını söyleyebiliriz. Öte yandan güncelleme Android 12 tabanlı olacak.

Güncelleme ilk etapta Çin’deki Xiaomi 12 kullanıcıları ile buluşacak. Hem telefonun hem de yeni MIUI sürümünün küresel çapta ne zaman kullanınma sunulacağı konusunda net bilgiler muhtemelen etkinlik esnasında verilecek.

MIUI 13 Widget

Xiaomi 12’nin tanıtımına bir aydan kısa bir süre kaldı, fakat telefonun hala net görselleri sızdırılmış değil. Xiaomi görünüşe bakılırsa sıkı denetimlerle gizliliği bu defa iyi sağlıyor. Xiaomi 12, Mi 11 ile kıyaslandığında yeni bir kamera dizaynına sahip olacak. Telefonun üç adet 50 megapiksel kameraya sahip olacağı da gelen bilgiler arasında. Öte yandan Xiaomi 12’nin Snapdragon 8 Gen 1 işlemcini temel alacağı kısa süre önce zaten onaylandı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu