Güncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Samsung, İlk 2nm Yapay Zeka Hızlandırıcısı Siparişini Aldı!

Önemli çip üreticilerinden Samsung Foundry, HBM ve gelişmiş paketlemeyi içeren ilk 2 nm yapay zeka hızlandırıcı siparişini aldı.

Çip üreticileri artan talebi karşılamak adına sürekli çip üretimini arttırmak zorunda. Dişli çip üreticilerinden Samsung, TSMC ve Intel gelecek yıl üretime geçecek olan 2nm çipleri üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Sektör içerisinden gelen sızıntılara göre Samsung ilk 2nm yapay zeka hızlandırıcısı siparişini aldığını gösterdi.

Samsung İlk 2nm Yapay Zeka Hızlandırıcı Siparişi Aldığını Doğruladı

Yapay zeka ve diğer karmaşık süreçlere talebin artmasıyla birlikte çip üreticileri, 2nm yonga setleri geliştirmeye başlama çabalarını sürekli arttırıyorlar. ChatGPT ile başlayan yapay zeka trendi her alana sıçramış durumda. Özellikle Samsung şu anda 3nm GAA çiplerini seri üretiyor, 2nm süreci ise gelecek yıl için planlanıyor.

Yeni 2nm süreci, 3nm 3GAP ile kıyaslandığında güç verimliliğinde %25 artıracak. TSMC, Intel ve Samsung gibi büyük oyuncular, en yeni ve en gelişmiş yarı iletken üretim sürecine yönelik artan talebe cevap vermeye çalışıyorlar. Apple, TSMC’nin 2nm süreci için ilk müşterisi olmaya hazır görünüyor. Ayrıca Intel, Ericsson’dan özellikle 5G altyapı çipleri için 18A süreci için sipariş aldığını duyurdu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu