Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iOS 14 Public Beta 5 güncellemesi yüklenir mi?

Apple’ın herkesin yükleyebileceği iOS 14 Public Beta 5 güncellemesi yayınlandı. Peki, bu güncellemeyi yüklemek riskli mi? İşte detaylar.

iOS 14‘ün testlerine tam gaz devam eden Cupertinolu teknoloji devi bu süreçte herkesin yükleyebileceği iOS 14 Public Beta 5 güncellemesini yayınladı. OTA üzerinden sunulan ve 1.65 GB gibi oldukça yüksek bir boyutta olan bu güncelleme ile yepyeni özelliklerin sisteme eklenmesi bekleniyordu. Ancak beklenen olmadı ve Apple yenilikten çok stabiliteye odaklandı.

Güncelleme ile birlikte gelen en büyük yenilik Ayarlar>Fotoğraflar bölümüne Gizli Albüm seçeneği oluyor. Bu seçeneği pasif hale getirdiğinizde gizlediğiniz fotoğraflar, Fotoğraflar uygulamasında görünmüyor. Bu yeniliğin dışında sistemde yaşanan widget sorunlarına odaklanan Apple, bu sorunların neredeyse tamamını çözüyor diyebiliriz.

Gelelim Public Beta’nın yüklenip yüklemeyeceği hususuna. Son beta’da Instagram‘a Hikaye yükleyeceğiniz zaman sorunların yaşandığını belirtelim. Bunun dışında yaklaşık 3 günlük kullanımda en ufak bir takılma, donma, sorun ve agresif batarya tüketimi gibi sorunlar yaşamadığımızı söyleyebiliriz.

iOS 14 Public Beta 5

Aşağıdaki adımları izleyerek gönül rahatlığı ile Public Beta’yı yükleyebilirsiniz. Güncellemeyi yüklemeden önce mutlaka iTunes ile yedek almanız gerektiğini de belirtelim.

iOS 14 Public Beta nasıl indirilir?

  1. Adım: Apple Beta Yazılım Programı sayfasını buradan iPhone/Safari üzerinden açın.
  2. Adım: Apple Kimliği’niz ile giriş yapın.
  3. Adım: Açılan sayfadan Enroll Your Devices seçeneğine tıklayın.
  4. Adım: Download Profile bölümünden profili iPhone’a yükleyin.
  5. Adım: Profil yükleme sırasında şifrenizi girin. Bu işlemden sonra iPhone yeninden başlatılacak.
  6. Adım: iPhone açıldığında Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme bölümüne girin.
  7. Adım: iOS 14 Public Beta yazılımını indirip yükleyin.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu