Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Eski iPhone’lar Bu iOS 15 Özelliklerini Kullanamayacak


Apple’ın iOS 15 güncellemesi iPhone 6s’e bile gelecek. Ancak bazı özellikler maalesef ki eski modellerde kullanılmayacak.

WWDC 21 etkinliğinde tanıtılan iOS 15 güncellemesi bir dizi yeniliği beraberinde getirmesi ile beğeni toplamıştı. iPhone 6s modeline bile güncelleme sunacağını açıklayarak herkesi heyecanlandıran Apple’ın, bugün hangi özellikleri eski modellerine sunmayacağı ortaya çıktı. Eski iPhone modelleri çok etkili olmayan bazı özelliklerden barındırdıkları teknoloji itibariyle mahrum kalacak. Peki, o özellikler hangileri?

Apple’ın açıklamalarına göre iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve ilk nesil iPhone SE modelleri aşağıdaki özellikleri kullanamayacak. Hatta bazı özellikler ise sadece iPhone 12 ailesine özel olacak. Bunun nedeni az öncede belirtiğimiz gibi yeni özelliklerin eski donanımlar ile çalışmaması gösteriliyor.

FaceTime’ın uzamsal sesi: Yüz yüze görüşmede olduğu gibi, FaceTime görüşmesi sırasında karşı tarafın ses konumunu ayırt edebilir.

FaceTime’ın portre modu: Karşı tarafın kişiye odaklanmasına yardımcı olmak için bir FaceTime araması sırasında arka planı bulanıklaştırabilirsiniz.

Harita: Etkileşimli 3D işlevi ve sürükleyici yürüyüş navigasyonu. Çin’de bu uygulama mevcut olmayacak ancak Gaode haritası olacak.

Resimler için hızlı arama: Tarama işlevine benzer şekilde, fotoğraftaki metinleri ve telefon görüşmelerini çıkarabilir, metni çıkarmak için resme dokunmanız ve aramayı yapıştırmanız yeterli olacak.

Yeni hava durumu animasyonu arka planı: Çeşitli yeni hava durumu animasyonları güneşin, bulutların ve yağışın konumunu görüntüleyebilirsiniz.

Cihazda yerel ses işleme: iOS 15’te ses tanıma, ağ bağlantısı olmadan iPhone cihazında yerel olarak gerçekleştirilebilir;
Cüzdan Uygulamasındaki Anahtarlar. Cep telefonunuza ev anahtarları, otel anahtarları, ofis anahtarları ve araba anahtarları ekleyebilirsiniz.

Kafa takibi ile uzaysal ses: AirPods Pro ve AirPods Max kullanıcıları daha sürükleyici bir Dolby Atmos deneyimi yaşayabilir. Bu özellik iPhone 7 serisi ve üzeri sürümlerde çalışacak.

Yürüme stabilitesi tespiti: Kullanıcının yürüme stabilitesini algılayabilir ve kazayla düşme durumunda alarm verebilir. Bu özellik iPhone 8 serisi ve üzeri sürümlerde çalışacak.

iOS 15

Bu iOS 15 özellikler sadece iPhone 12 serisine özel

Panoramik fotoğraflar: iPhone 12 serisinin panoramik fotoğrafları daha iyi geometrik bozulmaya sahip. Bu, hareketli nesnelerin daha iyi yakalanmasına ve görüntü gürültüsünün azaltılmasına yardımcı olacaktır;

Gelişmiş 5G bağlantısı: Daha hızlı 5G bağlantısı, gelişmiş uygulama ve sistem deneyimi sadece iPhone 12’ye özel.

5G’yi WiFi’ye göre önceliklidir: Kullanıcının WiFi ağı yavaş olduğunda, iPhone 12 serisi otomatik olarak 5G ağına geçebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu