AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Think Different Sloganı Artık Apple’ın Değil

Apple’ın meşhur sloganı Think Different artık Apple’a ait değil. Apple bu meşhur sloganını artık başka bir firmaya kaptırdı.

Apple’ı Apple yapan sloganların başında bildiğiniz gibi Think Different yer alıyordu. Steve Jobs döneminde çıkan bu farklı düşün sloganı maalesef ki artık Apple’ın değil. Avrupa Mahkemesi, özel kullanım haklarını Amerikan şirketinden aldı. Aslında slogan için telif hakkı anlaşmazlığının çözüldüğü dava 2016 yılında başladı.

Bu dava, İsviçre saat markası Swatch tarafından başlatıldı. Avrupa şirketi Apple’a çok benzer bir slogan kullanıyor. Avrupalı firma bu sloganı Tick Different şeklinde kullanıyordu. Karışıklığı önlemek için mahkemenin Apple’ı benzer bir ifade hakkından mahrum etmesini istedi. Davacının ana savunması, Apple’ın AB’deki pazarlama kampanyasında tartışılan sloganı 10 yıldan fazla bir süredir kullanmadığıydı. Apple bu sloganı kullanmaya kullanmaya rakiplerine kaptırdı diyebiliriz.

Apple defalarca bu argümana itiraz etmeye çalışsa da mahkeme yine de davayı açan firma olan Swatch’ın yanında yer aldı. Yargıçlar, son yıllarda Amerikan şirketinin, önemli çalışanların anısına adanmış tanıtım materyalleri değil, yalnızca bilgi amaçlı yayınlarken Farklı Düşün ifadesini kullanması nedeniyle Apple aleyhine kadar aldı.

Apple A16

Think Different sloganı, kurucularından Steve Jobs’un şirketin liderliğine geri döndüğü 90’lı yıllarda Apple tarafından icat edilmişti. Dönemine damgasını vuran bu slogan sayesinde Apple, Apple oldu diyebiliriz. Bu mottoyu uzun zamandır benimsemeyen firma, bunun bir örneğini de iOS 16 ile gösterdi MIUI 13’ün özelliğini kopyalayan Apple, artık büyük çaplı devrimsel yenilik sunmak yerine olan teknolojinin kusursuz halini sunmayı tercih ediyor…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu