AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemiPhoneMobiroller

iPhone 14 Satışları Çin’de Dibi Gördü!

Apple’ın yeni gözdesi iPhone 14 satışları ile Cupertinolu firmayı üzdü. Özellikle Çin’deki satışlar çok düşük seviyelerde.

Apple’ın geçtiğimiz aylarda satışa sunduğu iPhone 14 serisinden beklenti çok büyüktü. Ancak ana ile Pro serisi arasındaki farkın açılması kullanıcıları ana modelden uzaklaştırmış gibi görünüyor. iPhone 13’ün bir tık daha iyisi olan 14 serisinin satmadığı ortaya çıktı. Amerikan yatırım bankası Jefferies Group tarafından yayınlanan son araştırma raporu, Çin’deki haftalık iPhone satışlarının hızla azaldığını söylüyor.

Özellikle geçen hafta, 24-30 Ekim tarihleri arasında Çin’deki Apple iPhone akıllı telefonlarının satışları son zamanların en büyük düşüşü olan %27’ye kadar düştü. Dahası, analistler bu düşüşün daha da artma eğiliminde olduğunu belirtiyor. Analistler ayrıca Apple’ın Çin’deki pazar payının geçen ay 4-5 puan düştüğünü ve bunun çok fazla olduğunu söylüyor.

Ancak ilk dokuz ayda Çin’deki iPhone satışları sadece %5,7 arttı ve geçen ay şirket yılın başından bu yana neredeyse tüm başarılarını kaybetti. Jefferies Group, iPhone 14’ün piyasaya sürülmesine rağmen, küresel bir ekonomik gerileme ve piyasa düşüşü bağlamında Apple’ın gelecekte daha ciddi sorunlarla karşılaşacak olduğunu belirtiyor.

iPhone 14 Plus
iPhone 14 Plus

Ancak ilginç bir şekilde 30 Ekim’de iPhone 14 ve iPhone 14 Pro, JD.com platformunda en çok satan telefonlar oldu. Ancak ana serinin Pro serisine göre çok daha az sattığını belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu