Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 Pro ile Apple Tabularını Yıkacak

Apple’ın canavarı iPhone 14 Pro firmanın tabularını yıkacak. iOS RAM tüketmiyor diye Apple RAM’i artık damıtarak vermeyecek.

iPhone 14 serisi muhtemelen bir aksilik olmazsa 2022’nin son çeyreğinde tanıtılıp satışa sunulacak. Ancak, tanıtımına neredeyse 1 yıl olan iPhone 14 Pro ilgili birkaç rapor ortaya çıktı. Haitong International Securities’den Jeff Pu, yakın tarihli bir analiz raporunda Apple’ın gelecek yıl Eylül ayında dört iPhone 14 serisi çıkaracağını bildirdi. Bu seride 6.1 inç iPhone 14, 6.7 inç iPhone 14 Max, 6.1 inç iPhone 14 Pro ve 6.7 inç Pro Max yer alacak.

iPhone 14 Pro 8 GB RAM’i ile çılgın atacak

Yapılandırma açısından, dört iPhone 14 modelinin de 120Hz yüksek yenileme ekranıyla geldiğini iddia ediyor. Ayrıca, tüm seri 64 GB dahili depolama modeline sahip olacak. Ancak Pro modeli 8GB RAM ile gelecek. Tüm Pro modelleri üçlü arka kamera kurulumu kullanacak. Ayrıca üçlü arka kamera kurulumunun 48MP geniş açılı sensöre ve iki adet 12MP süper geniş açılı ve telefoto kameraya sahip olacağı  iddia ediliyor.

Ming-Chi Kuo’ya göre iPhone 14 serisi 64GB dahili depolama alanı kullanmayabilir. Tüm iPhone 13 serisi 128 GB’den başlar. Apple’ın iPhone 14 serisini 64 GB’a düşürmek için hiçbir nedeni yok.

Ayrıca LG ve BOE henüz 120Hz LTPO ekranlar üretmedi. Ancak Samsung tek başına iPhone 14’ün bu kadar yüksek sevkiyat hacmini destekleyemez. Dolayısıyla iPhone 14 ve 14 Max’in 120Hz LTPO ekranı kullanmayacağı anlaşılıyor.

iPhone 14 Pro

Mini versiyonu iptal ettikten sonra, yeni 6.1 inç iPhone 14, serinin en ucuzu olacak. Bunu 6.7 inçlik iPhone 14 Max takip edecek. Ancak Apple tarafından satın alınan ekranların maliyeti her zaman yüksek olmuştur. Artık ekran boyutunun arttığını düşünürsek maliyet de artıyor. Bu nedenle, Apple’ın maliyeti düşük tutmak için ekranın diğer bazı yönlerini kısması gerekiyor.

iPhone 13 Pro serisindeki 120Hz LTPO paneli şu anda yalnızca Samsung’da mevcut. Apple’ın pazarlık gücü yüksek değil ve Samsung’un üretim kapasitesi, yılda yüz milyonlarca adetlik sevkiyata sahip üç cep telefonunu desteklemeye yetmiyor. Tabii zaman açısından iPhone 14 serisinin hala EVT mühendislik aşamasında olması gerektiğini ve Apple’ın seri üretim formunu henüz tamamlamadığını da belirtmek gerekir.

Böylece Apple sadece fiyatı değil, panelin üretim kapasitesine de bakıyor. Bu yüzden şimdilik ana seri hakkında konuşmak için çok erken olduğunu düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu