AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemiPhoneMobiroller

Apple USB-C Girişine Sıcak Bakıyor!

Avrupa Birliği’nin kararından sonra Apple USB-C girişine bir anda sıcak bakmaya başladı. Yakında ürüm gamı USB-C ile güncellenebilir.

Avrupa Birliği’nin kararı Apple’ı USB-C’ye yönlendirecek. Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, AB, 2024 yılına kadar mobil cihazlar için USB-C şarjı gerektiren bir yasa çıkardı. Sonuç olarak Apple’ın AirPod’ları ve diğer aksesuarlarında da bu giriş kullanılacak. Apple USB-C girişine seve seve sıcak bakacak gibi görünüyor.

Bunlara ek olarak, Apple’ın ürünlerini bu yeni düzenleyici standartlara uyacak şekilde güncellemeye hazır olduğunu düşünüyor. 2024 yılına kadar üç AirPod modelinin yanı sıra Magic Keyboard ve Magic Trackpad gibi Mac aksesuarları da kesinlikle USB-C’ye geçecek.

Gurman, Apple‘ın ürünlerinin çoğunu yasanın yürürlüğe girdiği 2024’ün sonundan önce piyasaya süreceğini düşünüyor. iPhone 15’in 2023 sonbaharında, AB’nin son tarihinden bir yıl önce piyasaya çıkacağını ve bir USB-C bağlantı noktası içereceğini iddia ediyor. Yıl sonuna kadar, tüm iPad’ler, hala bir Lightning bağlantı noktasına sahip olan giriş seviyesi modeli USB-C kullanacak.

Ayrıca Gurman, 2025 veya 2026’da üretilen herhangi bir yeni iPhone SE modelinin USB-C’yi destekleyeceğini belirtiyor. Gurman’a göre Magic Mouse, Magic Keyboard ve Magic Trackpad’in tüm sürümleri, yeni sürümler tanıtıldığında değişiklik gerektirecek. Gelecek yıl yeni bir iMac ve bir Mac Pro’nun yanı sıra Mac’te birkaç büyük değişiklik olacağını ve aksesuar değişikliklerinin aynı anda gerçekleşeceğini düşünüyor.

Apple USB-C
Apple USB-C

Konu ile ilgili açıklama yapan Apple’a yakınlığı ile bilinen Gurman; “Yine de, USB-C döneminin, en azından Apple’ın mobil cihazları için, 30 pinli iPod konektörünün veya Lightning’in görev süresinden çok daha kısa ömürlü olacağını düşünüyorum. iPod konektörü yaklaşık 11 yıldır vardı ve Lightning, iPhone’da aşağı yukarı aynı süre boyunca devam edecek. Hala Apple’ın geleceğinin kablosuz olduğuna ve 2017’den itibaren iptal edilen AirPower rüyasının bazı versiyonlarının, bundan on yıl önce, sonunda meyve vereceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu