Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei telefon üretebilirse; Xiaomi’i taklit edecek!

Daha önce ortaya çıkan Xiaomi patentinin bir benzeri Huawei tarafından ortaya çıkarıldı. Huawei Xiaomi tasarım anlayışını benimsiyor; iyi de neden?

Katlanabilir ekranlı telefonlar son dönemde oldukça popüler bir noktaya geldi. Bu telefonlar ile Mobil Dünya Kongresi’nde tanıştık ama hem Galaxy Fold hem de Huawei Mate X erteleme kararları aldı ve her iki telefonun da akıbeti henüz belli değil. Katlanabilir telefon konusunda Oppo ve Xiaomi de büyük bir adım attılar. Geçtiğimiz günlerde Xiaomi CEO‘su Lei Jun elinde katlanabilir ekranlı bir telefon tuttu ve bu telefon her iki yana doğru içe katlanabilir yapısı ile oldukça konuşuldu. Bugün ortaya çıkan patente göre Huawei Xiaomi patentini birebir kullanacak gibi görülüyor. Peki bu patent bize ne sunuyor? İşte görseller;

Huawei Xiaomi
Huawei Xiaomi

Huawei Xiaomi patentini kullanacak!

Ortaya çıkan patente göre ekran her iki yana doğru içe doğru kıvrılıyor ve bu yapısal tasarım göze de oldukça hoş görünüyor. Peki ya kullanışlılık? Bu konuda tam bir soru işareti var zira elinizde tuttuğunuz ekranın el izi ile kaplanacağını da öngörmek gerekiyor. Tabii Huawei bu konuda bir donanım geliştirmişse bunu bilemeyiz ama böyle bir ekran hem kırılmalara hem de kirlenmeye oldukça müsait bir yapı ortaya koyuyor.

Bir araba yapıp güvenlik önlemlerini yetersiz yapıp “e kaza yapmayın kardeşim” demek ne kadar saçmaysa bu tasarımı satmak da o derece saçma diye düşünüyoruz. Bu patent gerçek olursa bu telefonu elinizden düşürdüğünüzü tahmin edebiliyor musunuz?

Huawei Mate 30 Pro özellikleri nasıl olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu