AppleGiyilebilir TeknolojiGüncel Teknoloji Haberleri

Apple Watch Krizi Halen Bitmiş Değil

Apple Watch krizi halen bitmiş değil. Haklı bir hukuk mücadelesi yürüten Masimo, konuyla alakalı tekrardan açıklamalarda bulundu.

ABD’deki son Apple Watch satış yasağı, Apple’ın en yeni akıllı saat modellerinde çalıntı teknolojiyi kullandığını iddia eden sağlık teknolojisi firması Masimo’nun çabaları sayesinde oldu.

Masimo dünyanın en değerli şirketine karşı bir miktar başarı elde etmiş olsa da, CEO Joe Kiani’nin hukuk mücadelesinde halihazırda yaklaşık 100 milyon dolar harcandığını belirtmesiyle yolculuk hem zihinsel hem de mali açıdan üzücü oldu.

Apple Watch Krizi Özelinde Açıklamalar Geldi

Apple, ABD Federal Temyiz Mahkemesi’nin yasağı 10 Ocak’a kadar kaldırmasıyla geçici bir rahatlama elde etmeyi başardı ancak her geçen gün Masimo için bir zafer gibi görünüyor. Wall Street Journal ile yaptığı röportajda Kiani, ABD’de Apple Watch satış yasağını zorlamak için zaten müstehcen bir meblağın harcandığını belirtiyor.

Ancak Kiani, Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’nin satışını ancak Masimo’nun Apple tarafından çalındığını iddia ettiği bir teknoloji olan kan oksijen monitörüne sahip olması nedeniyle engelleyebildi. Apple Watch’un önceki versiyonları hâlâ ABD’de satın alınabiliyor, bu da milyonlarca dolarlık gelir elde edilmeye devam edileceği anlamına geliyor.

Kiani, maddi yükü ne olursa olsun, Apple‘ın küçük şirketlere farklı davranmasına kadar Apple’a karşı mücadelesini durdurmayacağını ifade ediyor. Apple ile patent ihlali mücadelesine de dahil olan AliveCor, Masimo’nun çabalarını övdü ve endüstri devlerinin nihayet eylemlerinden sorumlu tutulmaları konusunda şirketlerin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Manevi destek söz konusu olduğunda Kiani, arkadaşlarının ve çalışanlarının kendisini alacağı kararlarda gerçekleşecek riskler konusunda uyardığını belirterek, arayışında tek kişilik bir ordu gibi görünüyor. Masimo CEO’su, kendisine yakın olan kişilerin onu deli olarak nitelendirdiğini ve Apple’ın elinde sınırsız kaynak bulunduğunu, bunun da Kaliforniya merkezli deve büyük bir avantaj sağladığını söylüyor.

Neyse ki Masimo, 2006’da Nellcor’la yedi yıllık patent anlaşmazlığını kazandığı için hukuki davalara yabancı değil. Nellcor o zamanlar nabız oksimetreleri sağlayan rakipsiz bir şirketti, dolayısıyla Masimo’nun bu konuda biraz tecrübesi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Kiani ayrıca Apple ile uzlaşma görüşmelerine açık olduğunu belirtti ancak işleri dostane bir şekilde sonlandırmasına olanak tanıyacak kesin bir rakam veya başka şartlardan bahsetmedi. Bu açıdan bakıldığında bu hukuk mücadelesi yıllarca sürecek gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu