TeknolojiUzay

SpaceX’in En Çok Uçuş Sayısına Sahip Falcon 9 Roketi Okyanusa Düştü!

SpaceX'in şimdiye kadar en yüksek uçuş sayısına sahip Falcon 9 roketi dün gece satlerinde inişe geçerken Atlantik Okyanusu'na düştü.

Nasa astronotları Bob Behnken ve Douglas Hurley’i ilk özel uzay uçuşuyla Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gönderen SpaceX Falcon 9 roketi güçlendiricisi, dün gece geç saatlerde inişe geçerken Atlantik Okyanusu’na düştü. SpaceX’in şimdiye kadar art arda 19 başarılı görevini üstlenen ilk roket ünvanına sahip Falcon 9, drone gemisine indikten sonra “B1058” adlı itici; yüksek rüzgar hızı ve yüksek dalgalar sebebi ile drone gemisinin üstündeyken devrildi.

Falcon 9

Falcon 9 Roketi Kullanım Süresi Boyunca 2 Astronot ve Toplamda 860 Uyduyu Uzaya Taşıdı

Falcon 9, fırlatma aracı endüstri tarihindeki tartışmasız en başarılı programlardan biri oldu. İtiş gücü sayesinde ağır yükleri uzaya kaldırabilen ve dikey olarak iniş yapabilen itici güçler sayesinde türünün ilki olmayı başarıyor.

Falcon 9

Ayrıca yeniden kullanılabilirliği sayesinde SpaceX’in Starlink alçak Dünya yörüngesi (LEO) uydu internet takımyıldızını inşa etmedeki en önemli gücünden biri.

SpaceX konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu durumun çok nadir görüldüğünü ve kaza olarak nitelendirdiklerini söyledi. X üzerinde ” Şiddetli rüzgar ve dalgalar nedeniyle iticinin drone gemisinin üzerine devrildiği ” ve Falcon 9’un ayaklarının mekanik tasarımında yapılacak değişikliklerin gelecekte benzer aksiliklerin yaşanmamasını sağlayacağı paylaşıldı .

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu