Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOnePlus

OnePlus 9 RT İçin İşlemci ve ColorOS 12 Müjdesi!

OnePlus 9 RT cephesinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Telefonun donanım ve yazılım özellikerinde sürpriz bazı gelişmeler göreceğiz.

OnePlus 9 RT cephesinde sular ısınma başladı. Güvenilir kaynakların aktardıklarına göre OnePlus9 RT şirketin 15 Ekim tarihinde gerçekleştireceği etkinlikte resmiyet kazanacak. Tanıtım tarihi yaklaşırken sızıntılar devam ediyor.

Son olarak telefon Geekbench kriter testinde karşımıza çıkarken, buradaki işlemci tercihi herkes gibi bizleri de şaşırttı. OnePlus 9R’de Snapdragon 870’i kullanan markanın devam modeldeki tercihi ise test sonuçlarına bakılırsa Snapdragon 888 olacak. Böylelikle hem kamera hem de işlemci biriminde ciddi bir yükseltme yaşanacağından söz edebilirsiniz.

OnePlus9 RT’nin ayrıca kutudan Android 11 sürümüyle çıkacağı bildirildi. Digital Chat Station adlı güvenilir kaynağa göre telefon ColorOS 12 sürümüyle çıkış yapacak, fakat yeni arayüz Android 11 temelli olacak.

Android 12 saatler önce Google tarafından resmi olarak yayınlandı, fakat güncellemenin mevcut Pixel telefonlara ulaşması bir iki haftayı bulacak. Google’ın bu noktada Pixel 6 serisi için güncellemeyi beklettiğini düşünüyoruz. Tabii bu bekleyiş OnePlus 9 RT’nin de Android 11 ile gelmesine neden olacak görünüyor.

OnePlus 9 RT

Öte yandan telefonun gökyüzü mavisi, hacker grisi ve karanlık madde şeklinde üç renk seçeneğiyle çıkış yapacağı onaylandı. Yakında gerçekleşecek sızıntılarla birlikte bu renklerin nasıl görüneceğini gizemi ortadan kalkacak.

Full HD+ çözünürlüğünde 120Hz tazelemeye sahip AMOLED ekrana sahip olacak telefondaki önemli bir diğer gelişme ise 50 megapiksel çözünürlüğündeki Sony IMX766 ana kamera olacak. 65 watt hızlı şarj destekli 4.500 mAh büyüklüğünde bir pil taşıyacak telefonda tasarım hatlarının OnePlus 9R ile benzer olması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu