AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Mac Mini Alanların Gözü Yaşlı! Yenisi Geliyor!

Apple’ın Apple M1 yongası ile yenilediği Mac Mini modeli bu yıl bir daha donanımsal yükseltme alacak. Yenisi hemen eskiyecek.

Cupertinolu Apple, geçtiğimiz aylarda Mac Mini modelini Apple M1 yongası ile yenilemişti. Ancak görünüşe göre bu model 1 yıl gibi kısa süre içerisinde eskiyecek. Önümüzdeki aylarda Apple’ın yeni, daha şık bir tasarıma, güncellenmiş Apple Silicon iç kısmına ve daha fazla bağlantı noktasına sahip yeni bir üst düzey Mac Mini’yi piyasaya sürmesi bekleniyor. Bloomberg muhabiri Mark Gurman‘a göre Apple’ın Intel destekli Mac Mini’yi tamamen devre dışı bırakması ve yerine daha güçlü bir Mac Mini getirmesi bekleniyor.

Mark Gurman; “Geçen sonbaharda, Apple Silicon çiplerine geçiş yapmak için ilk Mac üçlüsünün bir parçası olarak şirket, eski Mac mini tasarımını M1 işlemci ile güncelledi. Mac mini, video akışı gibi daha temel görevler için kullanılıyor. Ancak birçok kişi onu bir yazılım geliştirme makinesi, sunucu olarak veya video düzenleme ihtiyaçları için kullanır. Apple bunu biliyor, bu yüzden Intel modelini hala satışta tuttu. Bu yıl Apple M1X ile güncellenmiş ve daha fazla bağlatıya sahip olan modelin gelmesini bekliyorum.” ifadesini kullandı.

Mac Mini

Aktarılan bilgilere göre yeni tasarım daha şık görünecek. Ayrıca cihazda 4 adet Thunderbolt bağlantı noktası, iki USB Type-A bağlantı noktası, bir Ethernet bağlantı noktası ve bir HDMI bağlantı noktası yer alacak.

Bu yıl Apple’dan iPhone 13 , Apple Watch Series 7 , yeni bir iPad mini, güncellenmiş bir temel iPad, yeni AirPods ve yeni MacBook Pro bekleniyor. Bu kadar fazla cihaz tanıtacak olan Apple, üretim hattında çok sıkı çalışıyor. Yeni cihazlarını yıl bitmeden tüketiciler ile buluşturmak isteyen Apple, bakalım yeni ürünleriyle tatmin edebilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu