AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

OLED Panelli iPad LG Sayesinde Gelecek!

Apple’ın bir türlü iPad’lerde geçiş yapmadığı OLED panel LG sayesinde gerçekleşecek. OLED panelli iPad yakında tanıtılabilir.

Güney Koreli ekran üreticisi LG Display tarafından sağlanacak OLED ekranlarla donatılmış yeni Apple iPad tabletleri hakkında bilgiler nihayet ortaya çıktı. OLED panelli iPad üretmeyen Apple görünüşe göre kendine bir ortak bulmuş gibi görünüyor.

ETNews’e göre, yeni iPad’ler için Cupertino devi OLED panellerini Güney Koreli tedarikçi LG üretecek. Raporda, LG’nin Güney Kore, Paju’daki fabrikasını genişleterek bu OLED ekranları üretmeye başlamaya hazırlandığı belirtiliyor. Üretim kapasitesindeki artış, yeni nesil iPhone ve iPad modellerinde kullanılacak orta ve küçük OLED ekranları kapsayacak.

Bunun da cihazın en boy oranı ve ekran boyutu nedeniyle LG Display için büyük bir fırsat olduğu belirtiliyor. Şu anda markanın rakip tedarikçileri bu boyutlara o kadar kolay uyum sağlayamıyor. Başka bir kaynak, BOE’nin gelecekteki iPad modelleri için OLED panel tedarikçilerinden biri olacağını öne sürüyor.

LG, Paju üretim tesisinde panellerin seri üretimine şimdiden başlamaya hazır olduğundan, OLED iPad’in bu yıl içerisinde tanıtılması bekleniyor. Yüksek ihtimalle ilk olarak Pro modellerinde kullanılacak olan bu paneller, iPad’lerin fiyatlarının artmasına neden olacak. Şu anki modellerinde microLED kullanan Apple, OLED’e geçtiğinde fiyatları maalesef ki artmak zorunda kalacak.

AMOLED Ekranlı iPad Pro

iPad Pro serisi ile PC’lerin yerini almaya çalışan Apple’ın yeni atılımı bu konuda büyük önem taşıyor. Önümüzdeki yıllarda OLED’li iPad’lerin yaygınlaşması ile PC’lere olan bakış açısı değişebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu